EXIT 07 - Treći dan

Na Dance areni trećeg dana najprijatnije je iznenadio Frankie Knuckles. Ritmični house zvuci, muzika koja vam nijednog trenutka ne dozvoljava da stanete

Mešavina čikaškog house-a, progressive hitova i dobrog raspoloženja bili su formula da Knuckles dovede atmosferu do usijanja. Ono što je davalo posebnu čar su i igračice sa prelepim kostimima. Dance arena nije bila prepuna, tako da je za svakog imalo dovoljno mesta da nesmetano uživa u muzici.

Kada je Roger Sanchez počeo da radi, arena se napunila. Dok je Knuckles puštao neutralni house koji je prijao svakome, Sanchez je odmah počeo sa komercijalnim hitovima, što je većina i očekivala.

S obzirom da je nastup Lauryn Hill kasnio, i nastup ostalih izvođača se kasnije pomerio.

Negde u vreme kada je Knuckles počeo, Basement Jaxx su već uveliko bili na bini. Magični elektro dvojac Feliks Bakston i Sajmon Retklif, seksi pevačice, MC, bubnjar, perkusionista i duvačka sekcija trudili su se da zapale publiku. U skoro karnevalskom nastupu čuli smo i trube. To je i razumljivo s obzirom da su fascinirani srpskim trubačima i balkanskom muzikom. Muzika Basement Jaxx-a je kompleksna,  najrazličitijih muzičkih pravaca, i za svaku pohvalu je, što atmosferu i emociju iz pesama sa albuma, uspevaju da prenesu i u svojim živim nastupima.

Nakon njih nastupa Snoop Dogg, a od četiri sata i LTJ Bukem sa MC Conradom. Nakon pet godina jazz-bass maestro je ponovo na EXIT-u. Prodoran glas MC Conrada upotpunjavao je jazz drum ’n’ bass deonice.

Još jedan stejdž u sklopu EXIT-a, a izvan tvrđave je na plaži kod kampa. Muzika preko celog dana, idealno mesto za odmor i pripremu za veče. Možda bi dobro bilo da i preko celog dana postoji neka vrsta sportsko-zabavnog programa, gde bi EXIT-ovci mogli da se zabavljaju.

Treći dan na EXIT-u je protekao bez gužve, sa dosta soul, hip hop i drum ’n’ bass muzike na glavnoj bini, i house zvucima na Dance areni. 

Tekst: Nada Veljković
Foto: Marko Risović

Pogledajte još