Srbija domaćin najboljih učeničkih kompanija Evrope

Ovo takmičenje realizuju organizacije Dostignuća mladih i JA Europe, uz podršku Ministarstva privrede, Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Evropske komisije, kao i velikih kompanija AT&T, AXA, Citi, Delta Air Lines, FedEx, ManpowerGroup, Oracle i TeleGroup.

Srednjoškolci iz cele Evrope će tokom takmičenja predstaviti usluge i proizvode koje su razvili u svojim kompanijama kao što su čokoladice sa zrikavcima, algoritamske lampice za bicikle, nameštaj izrađen od starih skejtbordova, podzemne kapsule za rano otkrivanje šumskih požara, kućne aparate koji ulje korišćeno u domaćinstvu pretvaraju u sapune ili sveće, i mnoge druge.

Srbiju će predstavljati učenička kompanija “Groove Street” iz Pete ekonomske škole u Beogradu koja je pobedila na nacionalnom takmičenju zahvaljujući inovativnom proizvodu namenjenom hroničnim bolesnicima – narukvici sa QR kodom čijim očitavanjem se dobijaju informacije o pružanju prve pomoći osobi koja je nosi.

17. jula od 15 do 18.30 časova u hotelu Crowne Plaza, kroz 4-minutne scenske prezentacije učeničke kompanije će svoje poslovne koncepte predstaviti članovima žirija koji dolaze iz najvećih svetskih kompanija.

Drugog dana takmičenja, 18. jula, od 10 do 13 časova, u ulici Obilićev venac srednjoškolci će izložiti svoje proizvode široj javnosti u sajamskoj postavci. Goste će pozdraviti govornici navedeni dole. Pobednici takmičenja biće proglašeni na ceremoniji istog dana od 19.30 do 23 časova u BelExpo centru.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još