Ministarstvo finansija odborilo kupovinu vagona

BEOGRAD, 4. juna 2010. (Beta) - Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je u petak da je Ministarstvo finansija na čijem je čelu bio Mlađan Dinkić odobrilo novac Železnicama Srbije da kupe vozove i lokomotive, u okviru ugovora zbog koga je uhapšen bivši generalni direktor tog preduzeća Milanko Šarančić.

"Ministarstvo finansija je dalo saglasnost, plaćanje nije moglo da se obavi bez njih", rekao je Ilić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa liderom Srpske napredne stranke Tomislavom Nikolićem na pitanje o hapšenju Šarančića.

Šarančić i još tri osobe su uhapšene zbog sumnje da su prilikom kupovine novih vozovoa i lokomotiva oštetili Železnice Srbije za više od 1,2 miliona evra. Uhapšeni su i bivši pomoćnik generalnog direktora JP Železnice Srbije Zoran Milićević, direktor Sektora za investiciju vuče i voznih sredstava Dragoslav Pejčić i Milorad Čelebić, koji je poslovao preko firme "Sibex", čiji je vlasnik i direktor njegova supruga Marina Čelebić.

Ilić je rekao da ne poznaje ljude koji su uhapšeni sa Šarančićem i da bi trebalo videti kojoj političkoj opciji oni pripadaju.

Pogledajte još