Ilić bez osnova optužuje Dinkića

BEOGRAD, 4. juna 2010. (Beta) - Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić u vreme dok je bio ministar finansija nije imao nikakve veze sa spornim nabavkama lokomotiva za Železnice Srbije, saopštilo je u petak Ministarstvo ekonomije.

"Velimir Ilić je u strahu da istraga policije ne dođe i do njega, jer je bio resorni ministar u vreme kad su kadrovi njegove stranke oštetili Železnicu Srbije za preko milion evra, navodi se u saopštenju povodom izjave Ilića da je ministarstvo finansija na čijem je čelu bio Dinkić odobrilo novac za kupovinu vozova i lokomotiva.

Ta nabavka je deo ugovora zbog koga je uhapšen bivši generalni direktor Železnica Srbije Milanko Šarančić. On je zajedno sa još tri osobe uhapšen zbog sumnje da su prilikom kupovine novih vozova i lokomotiva oštetili Železnice Srbije za više od 1,2 miliona evra.

Šarančića je na mesto generalnog direktora Železniac predložio Velimir Ilić kao tadašnji ministar za kapitalne investicije. "Policija je kroz istragu, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, pronašla dokumentaciju koja ukazuje da postoji osnovana sumnja da su upravo kadrovi Nove Srbije izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja", ističe se u saopštenju Ministarstva ekonomije.

Pogledajte još