TOTALNI PROMAŠAJ: Beauty rutine koje treba da odbacite ovog leta

Tako preko jeseni i zime nosimo tople i tamne nijanse, dok se tokom proleća i leta opredeljujemo za pastelne, vesele i jarke.

I to nije slučaj samo sa odećom, već i sa šminkom i manikirom! Evo šta je tokom leta totalni aut:

Crveni lak

Večan i nepogrešivi izbor za sve prilike ipak treba ostaviti za jesen. Tokom leta se okrenite boji neba, sunca, pomorandže, a u trendu su i sve nijanse ljubičaste, kao i jarko ružičasta.

Teški puderi

Visoke temperature nikako nisu stvorene za kilogram pudera na licu, koji je usput i tri nijanse tamniji od vašeg tena! Oslobodite lice, pustite ga da uhvati prirodnu boju i do kraja septembra vam puder neće ni biti potreban! Osim što ćete odmoriti kožu od teške šminke, uštedećete i novac za novu jesenju kozmetiku. Ako baš ne možete "bez ičega" na licu, odaberite laganu toniranu kremu ili na podlogu od hidratantne kreme nanesite lagani puder u kamenu.

Tamne senke, kreoni i ajlajneri

Umesto da uokvirujete oči tamnim bojama, okrenite se svetlim nijansama, poput bež, najsvetlije braon i puder ružičaste. Ove boje će vašem licu dati toplinu koju i samo leto nosi sa sobom.

Ruževi i sjajevi

Isto kao i kada je reč o senkama, odbacite tamne i okrenite se svetlijim, nežnijim ruževima u bež i ružičastim nijansama. Lepljivi sjaj za usne takođe nije najbolja ideja tokom velikih vrućina.

Izvor: Stil
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.