Problemi u radu Uprave za ravnopravnost polova

BEOGRAD, 7. juna 2010. (Beta) – Direktorka Uprave za rodnu ravnopravnost Natalija Mićunović uputila je u ponedeljak javni poziv ministru za rad i socijalnu politiku Rasimu Ljajiću, svom neposrednom rukovodiocu, da je primi na razgovor, navodeći da do njega ne moze da dođe od decembra prošle godine, uprkos brojnim povodima za razgovor o problema u radu ministarstva.

"Pisala sam mu o hitnim problemima u ostvarivanju stranih donacija proisteklim iz zastoja u radu ministarstva i onemogućavanju Uprave za rodnu ravnopravnost da vrši poslove u svojoj nadležnosti usled opstrukcije unutar ministarstva ali nisam dobila nikakav odgovor", navela je Natalija Mićunović u izjavi dostavljenoj Beti.

Ministar za rad i socijalnu politiku u izjavi agenciji Beta odgovara da već dugo postoje problemi u radu te uprave zbog veoma loših međuljudskih odnosa kao i da je primio pritužbe oko 40 nevladinih organizacija na rad Uprave.

Ljajić je rekao da neće tolerisati ovakvo ponašanje i da će o svemu razgovarati sa koalicionim partnerom Demokratskom strankom (DS) pošto je Uprava za rodnu ravnopravnost formirana na zahtev DS, a i Natalija Mićunović je postavljena na čelo tog tela upravo na zahtev DS-a.

Ljajić je još rekao i da Mićunovićeva rešenje za probleme u radu svoje uprave nije potražila u razgovoru sa državnim sekretarom u Ministarstvu rada Snežanom Lakićević i da sada od njega traži da arbitrira u sukobima koje ona ima sa manje od 10 zaposlenih u Upravi za rodnu ravnopravnost.

Pogledajte još