Šutanovac i Josipović: Vojna saradnja važan korak

ZAGREB, 7. juna 2010. (Beta) - Najavljeno potpisivanje sporazuma Srbije i Hrvatske o saradnji u odbrani je važan korak u unapređenju odnosa dve države koji doprinosi stabilnosti u jugoistočnoj Evropi, ocenili su u ponedeljak predsednik Hrvatske Ivo Josipović i ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac.

U razgovoru Josipovića i Šutanovca u Zagrebu naglašeno je da treba nastaviti rešavanje nerešenih bilateralnih pitanja između dve zemlja, poput pitanja izbeglica, nestalih osoba, naknade štete i graničnih pitanja, saopšteno je iz kabineta predsednika Hrvatske.

U saopštenju je navedeno da je hrvatski predsednik primio srpskog ministra odbrane povodom sutrašnjeg potpisivanja bilateralnog sporazuma između Hrvatske i Srbije o saradnji u oblasti odbrane, u Ministarstvu odbrane Hrvatske.

Josipović je izjavio da očekuje da će sporazum učvrstiti i proširiti područje međusobne odbrambene saradnje koja je od "važnosti za čitav region".

Govoreći o rezultatima Srbija u izvozu robe vojne namene, Šutanovac je pozvao Hrvatsku na saradnju u svim vojnim programima za koje postoji zajednički interes, istaknuto je u saopštenju.

Pogledajte još