Za sredu, 9. juna 2010. godine

BEOGRAD, 9. juna 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje su posvetili optuženom za ubistvo Zorana Đinđića, Sretku Kaliniću koji je ranjen u predgrađu Zagreba, licitaciji imovine Darka Šarića, dolasku reprezentacije Srbije u Južnu Afriku i političkim temama

ALO - Pod naslovom "Obračun 'Zemunaca' u Zagrebu!", o tome da je Sretko Kalinić uhapšen, posle ranjavanja u Zegrebu. "Srbi i Hrvati prave tenk zajedno!", piše list.

BLIC - "Đinđićeve ubice živele i poslovale u Zagrebu", o obračunu optuženih za ubistvo premijera. O očekivanjima reprezentativaca Srbije na svetskom prvenstvu u fudbalu "Vidić: Došli smo da uradimo nešto veliko". O najavi Saveta za borbu protiv korupcije "Krivične prijave i protiv C marketa".

VEČERNJE NOVOSTI - O sastanku zvaničnika Srbije i Republike Srpske u Banjaluci "Dogovor čuva Bosnu". "Bubice uz dozvolu", o tome da građani Srbije mogu biti prisluškivani isključivo uz sudski nalog. List prenosi da je privedena supruga haškog begunca Ratka Mladića "Čuvala arsenal u svojoj kući".

DANAS - Piše o obračunu između osuđenika za ubistvo Đinđića u Zagrebu "Miloš Simović ranio Sretka Kalinića". "Promena pozicije retorička, ne i pravna" piše o dokumentu koji je Vlada Srbije poslala sudu u Londonu povodom slučaja Ganić. "Ćutanje nije moja intonacija" naslov je razgovora s književnicom Vidom Ognjenović.

KURIR - "Odbegli Zemunac ranjen u Zagrebu", o obračunu osuđenih za ubistvo premijera. "Jagma za narko blagom", o licitaciji zaplenjenih stvari Darka Šarića.

POLITIKA- O ranjavanju Kalinića - "Obračun 'zemunaca' u Zagrebu: Simović ranio Kalinića". Ekonomska situacija u Srbiji "Lagan oporavak industrije - najbolji EPS".

PREŠ - Pod naslovom "Kalinić ranjen u Zagrebu", o odbeglim zemuncima. "Jagma za Šarićevim stvarima!" list piše o prodaji zaplenjene imovine crnogorskog biznismena Darka Šarića. O dolasku fudbalske reprezentacije Srbije u Južnu Afriku Preš piše u tekstu "Zabranjen im izlazak iz hotela!". "Troše milijarde, a dinar propada" posvećen je kursu dinara.

PRIVREDNI PREGLED - "Dejton i biznis - stubovi saradnje", o odnosima Srbije i Republike Srpske. "Fiksni kurs bi bio poguban za srpsku privredu", piše list.

Pogledajte još