Studentska fotografija

Studenti fotografije Fakulteta primenjenih umetnosti Univerziteta u Beogradu okupili su u velikom broju poštovaoce fotografije na izložbi u Galeriji "Ozon" 

Prikazani su najbolji radovi 20 studenata fotografije, od druge do pete godine FPU. 

Fotografije u crno-beloj i kolor tehnici su raznovrsne tematike. Od reklamne i modne studijske fotografije, life, ali i lični umetnički izrazi kojima su studenti fotografije dokazali profesionalnost na svim poljima i nagovestili da su apsolutno spremni za veliko fotografsko tržište, pa i da mogu da pariraju već uveliko afimisanim fotografima.

Izložbu je otvorio profesor Branimir Karanović u prisustvu kolega i studenata. 

Interesantna i inteligentna postavka učinila je izložbu još zanimljivijom i veoma preglednom i pored velikog broja radova. Prema reakcijama posetilaca, može se zaključiti, da je ovo, do sada, najbolja završna izložba studenata fotografije FPU. 

"Profesori ove škole imaju priliku da rade s veoma talentovanim mladim ljudima. Tako poslednjih godina imamo situaciju permanentnog povećanja zahteva za kvalitetom od strane profesora … i bezgraničnog poverenja studenata u realizaciji programa", naglasio je u katalogu za izložbu prof. Mitar Trninić. 

On je dodao da je autor izložbene koncepcije morao da prilagodi prezentaciju radova reputaciji same galerije. Prof. Trninić se zbog toga izvinio svim studentima čiji radovi nisu izloženi, jer bi se određena rešenja ponavljala. 

Otvaranju izložbe, koja će biti otvorena do petka, trećeg avgusta prisustvovali su veliki fotografi kao što su Tomislav Peternek, Imre Sabo, Nebojša Babić… 

Tekst i foto: Sanja Knežević

Pogledajte još