NEGUJTE SE I OBRATITE PAŽNJU NA DETALJE: Prefinjen izgled za malo novca

‘Beauty’ stručnjak Ana Mason savetuje ženama da posebno brinu o kosi ako žele da budu prefinjene i da se drže podalje od najsvetlijih nijansi kose, a ekspert za etikeciju Džuli Laber-Barnet, osnivačica sidnejske Škole protokola, otkrila je listu trendova zbog kojih izgledate prefinjeno i sofisticirano, kao i one zbog kojih izgledate “jeftino”.

Manikir i pedikir

Sudeći prema ekspertu, dame koje imaju novca i izgledaju prefinjeno nikada ne lakiraju nokte u upadljive boje. Umesto toga, neguju prirodan izgled noktiju, a naravno, i koža oko noktiju je savršeno sređena i negovana.

– Predugi, špicasti nokti, nokti ofarbani u jarke boje, iskrzan lak, preterano dekorisani nokti kristalima ili 3D ukrasima – sve to trebalo bi da izbegavate po svaku cenu, ako želite da izgledate prefinjeno – kaže Lamber-Barnet.

Suva koža ruku i izgrickani nokti takođe ne izgledaju lepo niti prefinjeno, a isto važi i za ispucalu kožu peta i zapostavljene nokte na nogama.

Šminka

Prirodan izgled, odnosno šminka koja se maltene ne vidi na licu, to je ono što čini da izgledate prefinjeno – neka vam Megan Markl ili Margo Robi budu inspiracija.

– Bez obzira na to koliko šminke nosite, od ključne je važnosti da pogodite nijansu pudera, korektora i bronzera, da ne biste izgledali jeftino – kaže ekspert, dodajući da preterana šminka nikada nije savet.

Ona takođe savetuje da jedan isti proizvod za šminkanje ne koristite godinama.

– Baš kao i kada je reč o frizuri, važno je da menjate i šminku i da probate različite kozmetičke proizvode (prema preporuci kozmetičara) kako biste izgledali sveže i mladoliko.

Iako je to sada veoma popularno, preterano velike ekstenzije trepavica učiniće da izgledate “jeftino”, a isto važi za preterano iscrtane obrve i iscrtavanje linije olovkom izvan ivice usana.

Kosa

Bujne lokne koje izgledaju prirodno su “zaštitni znak” bogatih i poznatih – pomislite samo na frizuru Kejt Midlton.

Sa druge strane, ispucali krajevi i suva kosa su “crvene zastavice” ako želite da izgledate sofisticirano. Nikako ne bi trebalo sebi ni da dopustite veliki izrastak, ako se farbate.

Ana Mason savetuje ženama da posebno brinu o kosi ako žele da budu prefinjene, i da se drže podalje od najsvetlijih nijansi kose. Ona savetuje i da kosa i obrve budu što približnije nijanse jer “ne izgleda dobro” kada se ofarbate u svetlo plavo, a imate crne obrve.

Ekspert ističe i da su gumene gumice za kosu takođe stvar koja će “pojeftiniti” vaš izgled.

– Nošenje iste frizure godinama takođe nije preporučljivo jer bi trebalo s vremena na vreme da osvežite izgled nekom promenom.

Lamber-Barnet kaže da ne izgleda lepo ni kada starije žene imaju predugu kosu i uopšte, kada frizura ne ide uz godine osobe koja je nosi.

Koža

Kada je reč o koži, preterano taman tEn (koji nije prirodno taman), fleke od sunčanja ili nanošenja kreme za samopotamnjivanje takođe ostavljaju loš utisak. Lamber-Barnet savetuje da izbegavate uvećanje bilo kog dela tela, a umesto toga predlaže da vodite računa o zubima, kako bi vam “biseri” duže ostali beli.

Izvor: Still
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.