VAC se povlači iz ekonomskih razloga

BEOGRAD, 17. juna 2010. (Beta) - Predsednica Upravnog odbora Politike a.d. Sonja Liht ocenila je u četvrtak da je ekonomska kriza verovatni razlog za odluku nemačke medijske grupe VAC (WAZ) da se povuče iz poslova u Srbiji.

"Mislim da je verovatno u pitanju ekonomska kriza, jer koliko sam ja čula, VAC se povlači i iz Bugarske i drugih zemalja regiona", rekla je Liht novinarima u Novom Sadu.

VAC i Politika a.d, čiji su većinski vlasnici država i javna preduzeća, vlasnici su po 50 odsto preduzeća Politika novine i magazini, izdavača dnevnog lista Politika. VAC je vlasnik i 55 odsto novosadskog Dnevnika, a preostali udeo od 45 odsto ima kompanija Dnevnik Holding, čiji je osnivač Skupština Vojvodine.

Sonja Liht je rekla da Politika a.d. nije dobila zvanično obaveštenje VAC-a da će se povući iz poslova u Srbiji i navela da je o tome čula samo iz medija. Tek posle zvaničnog obaveštenja, dodala je, Upravni odbor će moći da razmatra naredne korake. Liht je izrazila uverenje da Politika ni na koji način neće biti oštećena, jer, kako je rekla, "ne sme da bude oštećena".

Pogledajte još