Za ponedeljak, 21. jun 2010. godine

BEOGRAD, 21. juna 2010. (Beta) - Beogradski dnevnici na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o različitim temama, među kojima su Svetsko prvenstvo u fudbalu u Južnoafričkoj Republici i saobraćajne nesreće.

BLIC - Naslovnom stranom dominira vest o saobraćajnoj nesreći u kanjonu Morače u kojoj su poginuli otac, majka i jedna od ćerki. List objavljuje i potrošačku korpu za drugo tromesečje 2010. godine: "Za osnovne troškove fali nam 12.964 dinara". "Golman Stojković je od nas napravio heroje", o očekivanju fudbalera Milana Jovanovića na Svetskom prvenstvu.

VEČERNJE NOVOSTI - U delu naslovne strane predviđene za Mundijal - naslov u kome selektor Radomir Antić kaže "Zanima nas samo pobeda". "Ognjišta još pusta", tekst o podacima da u RS živi više od 19.000 raseljenih i 3.000 izbeglih lica. "Deleko je more", o tome da je sve manje zahteva za turističke kredite. "Sedam smrti na putevima", o dve nesreće - u kanjonu Morače i na Tari.

DANAS - "Status kandidata da se omogući i Srbiji i Kosovu", Evropski savet za spoljne odnose poziva EU da i Beograd i Priština što pre i u isto vreme dobiju upitnike za članstvo. "Na jesen novi zahtev za poskupljenje struje", naslov za specijani dodatak za energetiku za koji govori generalni direktor EPS-a Dragomir Marković.

POLITIKA - List piše da uskoro počinje kontrola imovinskih karata funkcionera. "Čuvari skrivene tvrđave", o propadanju grada-hotela dvadesetak kilometara udaljenog od Bora, "investiciji bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića".

alo/dar

Pogledajte još