#BookTalk2018 - predstavljamo vam panel "190 godina od rođenja Žila Verna: Nauka i književna fantastika na istom zadatku"

Regionalna književna konferencija "Book Talk" - 28. septembra ove godine će po četvrti put u Novom Sadu okupiti najpoznatije pisce, izdavače i književne kritičare u regionu!

Od 2015. godine u Novom Sadu se održava regionalna književna konferencija "Book Talk" posvećena najuglednijim piscima, kritičarima, izdavačima, poznatim ličnostima i umetnicima iz celog regiona.

Tema ovogodišnje konferencije su "Godine raspleta" - jubileji globalnih, regionalnih i nacionalnih događaja koji su značajno uticali na naše živote - samim tim i na književnu scenu i izdavaštvo

Predstavljamo vam panel "190 godina od rođenja Žila Verna: Nauka i književna fantastika na istom zadatku" koji će se održati u Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića.

08. februara 1828. godine u Nantu je rođen Žil Vern jedan od najprevođenijih i najobjavljivanijih pisaca na svetu. Ovaj vizionar, ljubitelj naučno-popularne literature i pisac avanturističkih romana, važi za jednog od rodonačelnika i najuticajnijih predstavnika naučnofantastičnog žanra – literarne vrste čiji su izuzetni izdanci pružili mnoge ideje o mogućim putevima daljeg napretka čovečanstva ne samo u naučno-tehnološkom smislu. U godini u kojoj obeležavamo 190. obletnicu od rođenja ovog velikana, kroz razgovor sa istaknutim naučnicima i piscima, govorimo o značaju sprege naučne fantastike i nauke, i njihovom međusobnom odnosu u savremenom dobu.

Učesnici:
Nenad Stefanović, Beograd
Đorđe Pisarev, Novi Sad
Milan M. Ćirković, Beograd
Slobodan Bubnjević, Pančevo
Davor Šišović, Pazin
Srđa Janković, Beograd

Moderator: Dragoljub Igrošanac, Beograd

U sklopu programa konferencije "Book Talk 2018" u toku je i tradicionalni propratni program kao što je "Nedelja knjige" u autobusima GSP-a, a održana je i turistička tura o znamenitim novosadskim piscima.

Sve detalje vezane za program konferencije ove i proteklih godina možete pogledati ovde:

http://www.color.rs/booktalk2018

Pogledajte još