Mas nema razumevanje za Dinkićev stav

BEOGRAD, 28. juna 2010. (Beta) - Ambasador Nemačke u Srbiji Volfram Mas izjavio je u ponedeljak da nema razumevanje za izjavu ministra ekonomije Mlađana Dinkića da nemačka kompanija VAC (WAZ) treba da ode iz Srbije i da se više ne vrati.

"Još manje mogu da razumem tu izjavu ako se uzme u obzir da VAC u Srbiju ulaže preko zajedničkog preduzeća sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj i da ta banka godišnje investira između 400 i 500 miliona evra u Srbiji. Ako se tom zajedničkom preduzeću kaže da ode i da se ne vrati, onda nemam razumevanja za to", rekao je Mas novinarima u svojoj rezidenciji u Beogradu.

Upitan o navodima da VAC nije bio pravi predstavnik nemačke poslovnosti zbog povezanosti rukovodstva te kompanije sa ljudima sa poternica i kontroverznim biznismenima iz Srbije, Mas je odgovorio da nije upućen u detalje, ali da treba biti oprezan sa izjavama jedne strane u sporu, jer tada nije uvek sve onako kako se kaže.

"Moj posao kao ambasadora nije da neko nemačko preduzeće 'operem' u svim pojedinostima njegovog poslovanja, a činjenica je i da preduzeća donose odluke koje se naknadno pokažu kao neodgovarajuće", rekao je ambasador Nemačke.

Mas je istakao da su poslovne odluke VAC-a stvar VAC-a i partnera te kompanije u Srbiji i da nije upućen u detalje spora o kupovini akcija kompanije Novosti kako bi dao konačan sud.

Pogledajte još