FEDIS: "Senke nad Balkanom" dobile sedam zlatnih antena

Televizijska serija “Senke nad Balkanom” dobila je Zlatnu antenu za najbolju srpsku seriju prethodne TV sezone. Na sinoć završenom 8. Festivalu domaćih igranih serija – FEDIS, koji se održavao u Domu omladine, ostvarenje Dragana Bjelogrlića bilo je potpuno dominantno i osvojilo je sedam nagrada Zlatna antena od 12 kategorija, koliko ima na ovom prestižnom festivalu TV serija.

Senke nad Balkanom dobile su Zlatnu antenu za najbolju i najgledaniju seriju, najbolju režiju, kostim, fotografiju i muziku, a glumica Milica Gojković dobila je nagradu za najbolju žensku epizodnu ulogu.

 

 

Glumac Marko Janketić dobio je nagradu “Ljubiša Samardžić” za najbolju glavnu mušku rolu iz TV serije “Ubice mog oca 2”, Anita Mančić za najbolju glavnu žensku ulogu iz TV serije “Psi laju vetar nosi” iz koje je i nagrađeni montažer Stevan Marić.

Milan Marić dobitnik je Zlatne antene za najbolju mušku epizodnu ulogu mladog Vukana iz TV serije “Nemanjići”, a Nataša Drakulić nagrađena je za scenario “Ubica mog oca 2”.

 

U kategoriji najpopularnijih Jana Milić i Zoran Pajić proglašeni su za najpopularniji glumački par, a “Konak kod Hilmije” je najpopularnija serija iz regiona.

Legendarnoj glumici Miri Banjac, dodeljena je nagrada Zlatna antena za svekupan doprinos domaćoj TV produkciji.

Izvor: Promo
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još