"Besa" nagrađena za najbolju seriju na FEDIS festivalu

Na 9. međunarodnom Festivalu domaćih igranih serija FEDIS nagradama Zlatna antena nagrađene su serije "Besa", "Žmurke" i "Pogrešan čovek", koje potpisuje Adrenalin.

Serija "Besa" u produkciji Adrenalina i Red planet pictures osvojila je Zlatnu antenu za najbolju seriju, kao i za najbolju muziku, kompozitora Nemanje Mosurovića i najbolju fotografiju, direktora fotografije Igora Šuntera. Serija "Žmurke", autorski projekat legendarnog reditelja Miloša Miše Radivojevića, realizovana od strane RTS-a i Adrenalina nagrađena je Zlatnom antenom za najbolju režiju, dok je prema glasovima publike serija "Pogrešan čovek" u koprodukciji RTL Hrvatska i Adrenalina, prikazana na Prvoj televiziji, proglašena za najpopularniju seriju iz regiona koja je prikazana u Srbiji.

- Radujem se što je "Besa" proglašena najboljom serijom u Srbiji po ocenama stručnog žirija. Imali smo odličnu reakciju publike nakon emitovanja na Superstar kanalu, a ove nedelje je počelo emitovanje i na Prvoj TV, pa se nadam da ćemo tek osvojiti širu publiku. Ova serija je rezultat ozbiljnog timskog rada koji je trajao pune 3 godine. Dok ove jeseni kreće emitovanje u zemljama regiona, u Bejrutu počinje snimanje verzije na arapskom jeziku. Ovo je prva naša serija koja je prodata kao format, i nadam se da smo otvorili jedno novo poglavlje i za ostale projekte sa Balkana. Zanimljivo je da smo paralelno sa "Besom", koja je jedna od najskupljih serija do sada snimljenih u regionu, napravili seriju "Žmurke", koja je bila jedna od najjeftinijih po svojim budžetskim okvirima. Ali, "Žmurke" su jak autorski pečat jednog velikog i divnog reditelja Miše Radivojevića, koji se zaista potrudio da uprkos raznim ograničenjima kreira nešto jedinstveno. Među ostalim dramskim serijama koje su prikazane kao deo programske ponude u protekloj godini, "Žmurke" su bile pravi umetnički eksperiment. Ohrabrujuće je da ovakvi projekti i dalje imaju svoju publiku. Serija "Pogrešan čovek" je najbolji pokazatelj da je model koprodukcije budućnost na ovim prostorima i kod "daily" sadržaja - rekla je Tea Korolija, izvršna direktorka produkcijske kuće Adrenalin koja je na ovogodišnjem Fedisu imala najveći broj nominovanih projekata u različitim kategorijama.

Festival domaćih igranih serija FEDIS jedina je manifestacija koja afirmiše i vrednuje TV serije na prostoru jugoistočne Evrope i na taj način promoviše kreativne i produkcione kapacitete ovih prostora.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još