Igrači Gane umeju da se bore sa pritiskom

BEOGRAD, 30. juna 2010. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Gane Milovan Rajevac rekao je u sredu da njegov tim neće podleći pritisku zbog mogućnosti da postane prva afrička ekipa koja se plasirala u polufinale Svetskog prvenstva.

Selekcija Gane u petak u Johanesburgu igra protiv Urugvaja polufinalnu utakmicu Mundijala u Južnoj Africi. "Ne razmišljamo o pritisku. Početkom godine igrali smo u završnici Afričkog kupa nacija, tako da umemo da se nosimo sa pritiskom na velikim takmičenjima. Srećni smo što smo uopšte i došli u ovu situaciju", rekao je Rajevac za sajt Svetske fudbalske federacije (FIFA).

Srpski stručnjak naveo je da će Gana u četvrtfinalu igrati rasterećeno. "Nemamo nikakvu obavezu ili imperativ, ali želimo da iskoristimo ovu priliku i uđemo u istoriju. U ekipi ima dosta novih igrača, ali svi su puni samopouzdanja i svesni sopstvenih kvaliteta. Idemo korak po korak, uvek dajemo sve od sebe i nadamo se najboljem", kazao je Rajevac. Selektor Gane rekao je i da neće menjati taktiku u utakmici protiv Urugvaja.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.