Za hapšenja saznali iz medija

BEOGRAD, 1. jula 2010. (Beta) - Predstavnici Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije pozvali su u četvrtak nadležne da sprovedu hitnu vanrednu proveru kvaliteta stručnog rada Klinike za medikalnu onkologiju i Službe pedijatrijske onkologije te ustanove i saopštili da su o hapšenju direktora i još troje zaposlenih u toj ustanovi informisani iz agencijskih vesti.

"Povodom uznemirujućih izjava u pojedinim medijima koje dovode u pitanje savesnost rada zaposlenih u Institutu, Stručni savet instituta sugerisaće nadležnima u Ministarstvu zdravlja sprovođenje hitne vanredne provere kvaliteta stručnog rada Klinike za medikalnu onkologiju i Službe pedijatrijske onkologije", navodi se u saopštenju Instituta.

U saopštenju koje je potpisao vršilac dužnosti zamenika direktora Instituta za onkologiju Dušan Mileusnić, dodaje se da su informaciju o hapšenju kolega saznali iz agencijskih vesti i da od nadležnih iz resornog ministarstva, kao ni u Upravnom odboru Instituta nisu mogli da čuju više od objavljenog.

Pogledajte još