Astra Zeneka: Poštujemo zakone, sarađujemo u istrazi

BEOGRAD, 2. jula 2010. (Beta) - Farmaceutska kompanija Astra Zeneka, čije je dvoje menadžera uhapšeno pod sumnjom da su povezani sa aferom podmićivanja lekara Instituta za onkologiju, saopštila je u petak da poštuje zakone i etičke kodekse i da je spremna na punu saradnju u istrazi.

Astra Zeneka posluje u skladu sa svim zakonima i regulativama, uključujući i odnos prema zdravstvenim radnicima i promociji lekova, navodi se u saopštenju.

U saopštenju kompanije navodi se da je ona posvećena i poštovanju kodeksa ponašanja i kodeksa koji propisuje procedure sprečavanja mita i korupcije.

"Svi zaposleni prolaze kroz redovnu obuku u vezi sa tim procedurama i u obavezi su da ih se strogo pridržavaju u svakodnevnom poslovanju", saopštila je Astra Zeneka.

Farmaceutska kuća je naglasila da je u potpunosti spremna na saradnju u istrazi koja je u toku i da će se dodatno angažovati na prikupljanju informacija koje mogu doprineti rasvetljavanju slučaja.

U policijskoj akciji "Kraba" uhapšeno je osam osoba osumnjičenih da su od marta 2007. godine do kraja 2009. godine davali, odnosno primali mito u iznosu od 40 miliona dinara i 150.000 evra.

Pogledajte još