Nacionalna akademija za javnu upravu Republike Srbije i Savezna akademija za javnu upravu Republike Austrije potpisale Sporazum o saradnji

Nacionalna akademija za javnu upravu Republike Srbije i Savezna akademija za javnu upravu Republike Austrije, potpisale su u Beču Sporazum o saradnji. Svrha ovog Sporazuma jeste unapređenje odnosa između dve zemlje i uspostavljanje okvira za održivu i dinamičnu saradnju u aktivnostima stručnog usavršavanja u javnoj upravi. Sporazum su potpisali Dražen Maravić, direktor Nacionalne akademije za javnu upravu Republike Srbije i Klaus Hartman, direktor Savezne akademije za javnu upravu Republike Austrije.

Glavni ciljevi dogovorene saradnje su unapređenje rada i stručnih kapaciteta u javnoj upravi, razmena dobre prakse, realizacija zajedničkih programa stručnog usavršavanja, kao i razmena državnih službenika u svrhe stručnog usavršavanja i uzajamnih boravaka na stažu.

- Ovaj sporazum je nastao kao rezultat obostrane želje za uspostavljanjem i razvijanjem kooperativnih i uzajamno korisnih odnosa, imajući u vidu značaj kontinuiranog stručnog usavršavanja za razvoj i unapređenje ljudskih resursa u javnoj upravi. Pored prijateljskih odnosa koje naše dve institucije imaju, veoma sam srećan što ćemo sada biti u prilicida podelimo iskustva i znanje i na taj način dodatno utičemo na profesionalni razvoj državnih službenika - izjavio je Dražen Maravić, direktor Nacionalne akademije za javnu upravu.

Nacionalna akademija za javnu upravu Republike Srbije već uspešnosarađuje sa Nacionalnom školom za javnu administraciju Republike Francuske (ENA), a u narednom periodu u planu je i potpisivanje Sporazuma o saradnji sa Republikom Srpskom i drugim zemljama.

Nacionalna akademija za javnu upravu je centralna institucija sistema stručnog usavršavanja u javnoj upravi Republike Srbije, koja je osnovana sa ciljem da unapređuje kompetencije zaposlenih u javnoj upravi, neophodne za kvalitetno obavljanje posla. Sprovođenjem programa obuke uz primenu savremenih oblika i metoda stručnog usavršavanja obezbeđuje se stalno unapređenje kvaliteta usluga koje javna uprava pruža građanima i privrednim subjektima.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još