Počinje EXIT

Prvog dana festivala Egzit (Exit), koji počinje danas, 8. jula u Novom Sadu, na glavnoj festivalskoj bini nastupiće velika britanska pop zvezda Mika.

Nastup popularnog pevača Mike najavljen je tačno u ponoć, a na glavnoj bini pre njega nastupiće El si di saundsistem (LCD Soundsystem). Posetioci će na istoj bini moći da vide i nastup benda Bed brejns (Bad Brains) koji počinje u 20.45, a tokom večeri na binu će izaći i popularni di džej Šedou (Đ Shadow), čiji se nastup očekuje oko dva sata ujutru.

Prve večeri festivala najveća zvezda Fjužn bine biće Mike Snou (Miike Snow), koji je publiku osvojio svojim hitom Blek end blu (Black and Blue), a njegov nastup zakazan je za jedan sat posle ponoći. Nastupe na Fjužn bini u 19 časova otvoriće domaći bend Nahti (Nahty), a nakon njega nastupaju Zebra traks (Tracks) iz Grčke, Petrol, Generacija bez budućnosti i Kanda Kodža i Nebojša zajedno sa Horsmen (Horsman) Kojotom.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi do 11. jula nastupiće više od 600 izvođača, među kojima i Fejt nou mor, Kemikal braders i Plasibo.

Egzit će imati ukupno 20 festivalskih bina, a na glavnoj publika će moći da čuje i Misi Eliot i Em si Dajnamajt, kao i Pendulum i Rojksop.

Publici će se predstaviti i mnogobrojna imena iz Srbije i iz regiona, a neka od njih su Ringišpil iz Novog Sada, Repetitor iz Beograda, kao i Lolobriđida iz Hrvatske i Elvis Džekson iz Slovenije.

Na festivalu će i ove godine za kupovinu osveženja i pića u upotrebi biti prepoznatljiva Egzit valuta - "token", a na Petrovaradinskoj tvrđavi radiće 47 šaltera za prodaju tokena.

Avio prevoznik JAT saopštio je da je njihovim letom iz Londona stigla u Beograd prva grupa inostranih posetilaca festivala "Egzit" (Exit), koji se održava od 8. do 11. jula u Novom Sadu.

"Zagrevanje za festivalsku atmosferu počelo je čim su se ukrcali putnici specijalnog leta, koji su po prvi put organizovali 'Egzit tim' i JAT. Muziku i sjajnu atmosferu putnicima iz Engleske doneo je popularni novosadski bend 'Frajle'", saopštio je JAT.

Na 10.000 metara nadmorske visine bila je organizovana i modna revija kojom su se predstavili dizajneri Marina Milovanović, Tatjana Tatalović, Bata Spasojević i sestre Proković. Kako se navodi, to je bio prvi u nizu specijalizovanih letova JAT-a, koji po promotivnim cenama, nižim i do 70 odsto, iz više od 30 zemalja dovodi posetioce ovogodišnjeg "Egzita".

Najavljeno je da će ovaj "Egzit er stejdž" (EXIT Air Stage) "svake godine u jednom od aviona posetioce festivala dovoditi u Srbiju" i predstavljati "jedinstven uvod u 'Egzit'".

N.D.

Pogledajte još