ODLAZAK ČLANA "ZABRANJENOG PUŠENJA": Preminuo brat Neleta Karajlića

Muzičar, glumac, pisac i aforističar Dražen Janković Drale, rođeni mlađi brat Neleta Karajlića, preminuo je u petak ujutru u Beogradu. Drale je doživeo infarkt i samo se srušio ispred zgrade u kojoj je stanovao na Novom Beogradu.

Seid Litl Karajlić, kako su ga zvali dok je bio član "Zabranjenog pušenja", gde je svirao klavijature, orgulje i bio prateći vokal, bio je plodonosan autor. Zajedno sa Sejom Seksonom komponovao je neke od najvećih hitova ovog sarajevskog novoprimitivnog benda, poput "Anarhija al over Baščaršija", "Devojčice kojima miriše koža", "Baš-Čelik"...

Glumio je u legendarnoj "Top listi nadrealista", seriji "Složna braća" i filmu Emira Kusturice "Priče super osmice". Kada je zbog zdravstvenih problema napustio "Pušenje", Drale se bacio na pisanje, ali od muzike nije odustao. Objavio je četiri solo albuma, a planirao je da peti pod nazivom "Vrtlog", sa čak 22 kompozicije, posle osmogodišnje diskografske pauze počne da snima krajem godine. Napisao je nekoliko knjiga aforizama, "Privatni semafor", autobiografiju "Priča sa ušća Save i Dunava iz Beograda", a nedavno je završio i foto-autobiografiju "Balkanska fatamorgana", koju je posvetio roditeljima Srđanu i Vjeri Janković, kao i 20. oktobru, Danu oslobođenja Beograda.

Izvor: Novosti
Foto: N1/YouTube-PrintScreen

Pogledajte još