I ELEKTRONSKE: Ukoliko idete na Tajland ne zaboravite da ostavite cigarete kod kuće

Za sve one koji se ove zime spremaju put jugoistočne Azije u egzotičnu avanturu nije na odmet ponoviti da je na jednoj od najpopularnijih destinacija za turiste - Tajlandu - od 2014. uvedena zabrana pušenja u javnim prostorima.

Posetioci bi trebalo da znaju da su čak i elektronske cigarete, kao i pušenje šiše takođe nezakoniti, piše "Lonely Planet".

Takođe, treba da imaju na umu i da postoji zabrana pušenja na plažama širom zemlje, koja je stupila na snagu u novembru 2017. kao deo napora zemlje ka održivom turizmu. Dodatno, šest aerodroma kojima upravlja država proglašeni su za nepušačke zone od 3. februara, a sve prostorije za pušenje unutar terminala su zatvorene.

Turistički poslenici u toj zemlji podsećaju putnike na zabranu čiji je cilj promocija sigurnog i čistog okruženja jer je nedavno došlo do incidenata s putnicima koji nisu bili svesni da krše zakon, pa su se suočili s plaćanjem kazni ili čak i hapšenjem.

Putnicima se savetuje da ne nose nikakve elektronske cigarete ili šiše, niti bilo koji predmet ili opremu povezanu s e-cigaretama, uključujući i tečnost koja se koristi u uređajima.

Ministarstvo turizma i sporta savetuje i putničke agente i tur-operatore da osiguraju da njihovi klijenti budu svesni zabrane, posebno na aerodromima, sportskim kompleksima i turističkim atrakcijama širom zemlje.

Mesta na otvorenom gde je zabranjeno pušenje uključuju objekte za vežbanje i treninge, sportske objekte, javne parkove, zoološke vrtove, zabavne parkove, dečja igrališta i pijace.

Izvor: B92
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još