Sprečiti veličanje zločina

BEOGRAD, 11. jula 2010. (Beta) – Inicijativa mladih za ljudska prava pozvala je u nedelju nadležno tužilaštvo da hitno pokrene postupak protiv pripadnika pokreta 1389, zbog lepljenja plakata na kojima se veliča zločin u Srebrenici.

Predstavnici Inicijative mladih za ljudska prava zatražili su da policija spreči održavanje skupa nacionalističkih organizacija koji je najavljen za 13 sati.

U saopštenju je zatraženo da nadležne insititucije do kraja sprovedu postupak za zabranu rada Srpskog narodnog pokreta 1389. i sličnih udruženja koja veličaju zločine i propagiraju mržnju.

“Ovaj akt predstavlja otvoreno veličanje zločina i izrugivanje bolu žrtava srebreničkog genocida. Država je dužna da odlučnom reakcijom jasno pokaže da se ovakvi istupi pojedinaca i formalnih i neformalnih grupa u budućnosti neće tolerisati”, navodi se u saopštenju.

U noći 10. i 11. jula predstavnici Srpskog narodnog pokreta 1389 oblepili su centralne beogradske ulice plakatima sa natpisom “Srećan vam 11. jul, dan oslobođenja srpskog grada Srebrenice”.

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.