fbpx

Sprečiti veličanje zločina

BEOGRAD, 11. jula 2010. (Beta) - Inicijativa mladih za ljudska prava pozvala je u nedelju nadležno tužilaštvo da hitno pokrene postupak protiv pripadnika pokreta 1389, zbog lepljenja plakata na kojima se veliča zločin u Srebrenici.

Predstavnici Inicijative mladih za ljudska prava zatražili su da policija spreči održavanje skupa nacionalističkih organizacija koji je najavljen za 13 sati.

U saopštenju je zatraženo da nadležne insititucije do kraja sprovedu postupak za zabranu rada Srpskog narodnog pokreta 1389. i sličnih udruženja koja veličaju zločine i propagiraju mržnju.

"Ovaj akt predstavlja otvoreno veličanje zločina i izrugivanje bolu žrtava srebreničkog genocida. Država je dužna da odlučnom reakcijom jasno pokaže da se ovakvi istupi pojedinaca i formalnih i neformalnih grupa u budućnosti neće tolerisati", navodi se u saopštenju.

U noći 10. i 11. jula predstavnici Srpskog narodnog pokreta 1389 oblepili su centralne beogradske ulice plakatima sa natpisom "Srećan vam 11. jul, dan oslobođenja srpskog grada Srebrenice".

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.