Women In Business, Media and Culture: 50 uspešnih žena i 50 studentkinja razmenjivalo iskustva u Novom Sadu

Konferencija "Women In Business, Media and Culture", posvećena podsticanju ženskog preduzetništva, podržana od Vlade Republike Srbije, održana je 20. novembra u hotelu "Sheraton", u Novom Sadu.

"Studentkinjama, koje su ovde prisutne, a od kojih su neke i buduće preduzetnice, poručujem da moraju da budu veoma uporne i da moraju stalno da rade na sebi i da se ne obaziru na to kako ih drugi vide i da odrede jasan cilj", rekla je Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije.

Protiv predrasuda prema ženama ćemo se još boriti, iako je sada nešto lakše, a napredak po tom pitanju nam otežava to što nemamo solidarnost, istakla je Gojković.

"Smatram da snaga i uspeh, lični, ali i društva uopšte, dolazi i od nesebične podele znanja i zato mislim da su ovakve akcije upravo jedan sjajan put za ohrabrivanje mladih žena", rekla je Brankica Janković, poverenica za ravnopravnost.

Ovo je mesto i prilika, da u prisustvu velikog broja žena istaknem činjenicu da uz jako samopouzdanje, hrabrost i istrajnost, skoro svaka žena u današnjem vremenu može i treba da uspe“, rekla je Pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević.

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je otvaranju i izjavio:

"Grad Novi Sad poslednjih godina ima opciju koja se zove 'žensko samozapošljavanje', kroz koju žene mogu da apliciraju za finansijska sredstva potrebna da pokrenu sopstveni biznis, a ove godine prvi put smo obezbedili i sredstva od Vlade Srbije i Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj za one koje već posluju i postoje na tržištu".

Na konferenciji koju je organizovala kompanija Color Media Communications, učestvovalo je 50 uspešnih preduzetnica, kao i 50 studentkinja koje žele da se po završetku studija oprobaju u biznisu, medijima i kulturi.

Konferenciji su prisustvovale i pokrajinski sekretar za finansije Smiljka Jovanović, Lara Ham osnivačica i vlasnica licence „Quintessentially Adriatic“, Olivera Simović predsednica Provredne komore Novog Sada, Manja Grčić direktorka „Antene grupe“ za Srbiju i Crnu Goru, Nadežda Gaće osnivač i glavni urednik portala „Novi Magazin“, Tijana Palkovljević Bugarski upravnica Galerije Matice srpske, Milana Kvas, upravnica Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, Olivera Balašević, Direktorka Salayke, Vesna Dedić, TV-lice i književnica, Minja Miletić, Voditeljka i novinarka N1 televizije, Snežana Dakić, Novinarka Ženske televizije, Ivanka Jovanović, Izvršna direktorka Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije, Jelena Bačić Alimpić, Spisateljica i mnoge druge.

Nakon radnog ručka, učesnice konferencije su od turističkog vodiča čule priču sa temom “Slavne Novosađanke”. "Udruženje "Petrovaradin medija"" u okviru projekta NOVI SAD ZA POČETNIKE, koji sufinansira Gradska uprava za privredu i turizam Grada Novog Sada i turistička agencija "Putokaz 021", organizuju tematske turističke ture kroz Novi Sad za Novosađane, goste, turiste i sve one koji žele da nauče nešto više o "Srpskoj Atini" i tajnama koje ona krije.

Nakon toga posetile su i izložbu “Percepcije: Žena po meri društva?” koja je u Galeriji Matice srpske organizovana u saradnji sa British Council-om.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.