CBS International ocenio 2018. godinu kao rekordnu na tržištu nekretnina

Vodeća konsultantska kuća za nekretnine CBS International, deo Cushman&Wakefield grupe, privodi kraju 2018. godinu sa pozitivnom ocenom trendova kretanja tržišta nekretnina i u narednom periodu. Po njihovoj oceni, trenutan broj gradilišta u Beogradu je značajno veći u odnosu na prethodnih pet godina, pa aktuelnu godinu po realizaciji najavljenih investicija možemo označiti kao izuzetno dobru. Tako će za dve godine, kada budu završeni projekti započeti u ovoj godini, Beograd dobiti svoj milioniti kvadrat novoizgrađenog modernog kancelarijskog prostora, a u ukupnom broju transakcija koje su realizovale agencije, CBS International učestvovao je sa 65 odsto. Jednako kao u segmentu poslovnog, dvostruki rast u odnosu na trenutnu ponudu, očekuje se i u sektoru maloprodajnog prostora, budući da će glavni grad u naredne dve godine dobiti tri nova tržna centra, koja će omogućiti širenje već prisutnih, kao i dolazak drugih brendova. Kada je reč o segmentu stambenih nekretnina i dalje je dominanta tri puta veća tražnja od ponude, zbog čega sve nove objekte prati veliko interesovanje tržišta, a CBS International je tokom poslednje tri godine u ovom segmentu ostvario prodaju stanova u vrednosti od 100 miliona evra. 

Oslanjajući se na dobra iskustva brojnih internacionalnih investitora, velike svetske kompanije sve češće biraju upravo Srbiju za svoje poslovanje u SEE regionu, a kako ocenjuju stručnjaci CBS International, takav trend nastaviće se i u narednim godinama, te je za očekivati da će Beograd za kratko vreme ponudom i kvalitetom gradnje moći da konkuriše naprednim prestonicama u našem okruženju poput Budimpešte, Bratislave i Beča koje su znatno pre nas doživele transformaciju tržišta nekretnina.

CBS International će u poređenju saa istim periodom prošle godine, ostvariti rast prihoda od 10 odsto, zahvaljujući portfoliju od preko 1500 domaćih i internacionalnih klijenata. Na pragu dvanaeste godine poslovanja tokom kojih su u svojoj delatnosti apsolutni lider u našoj zemlji, ova kompanija posluje i na teriotoriji Makedonije i Crne Gore. 

Vodeća konsultantska kuća za nekretnine CBS International je deo Cushman & Wakefield Grupacije, jedne od globalno najvećih konsultantskih kompanija za nekretnine, koja broji preko 45.000 zaposlenih u više od 70 zemalja širom sveta. Kao regionalni lider, CBS International je ušao u drugu deceniju rada na tržištu nekretnina u Srbiji sa besprekornim rezultatom, pokrivajući širok spektar integrisanih usluga: procenu vrednosti nekretnina i razvojni konsalting, izdavanje i prodaju kancelarijskih i maloprodajnih prostora, izdavanje i prodaja stambenog prostora, izdavanje i prodaja industrijskih objekata, prodaja zemljišta, istraživanje tržišta, upravljanje projektima, marketing, upravljanje i održavanje nepokretnosti. Za više informacija posetite: www.cw-cbs.rs / www.cushmanwakefield.com

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još