AUTORKA PESME "NEMA LIMITA": Teodora Pavlovska o novom hitu koji je komponovala za Nikoliju

Beograđanka Teodora Pavlovska, stipendista čuvenog Berklee College of Music u Bostonu, koja je posle diplomiranja ostala da živi i radi u Njujorku, ovu 2018. godinu obeležila je i angažmanom na srpskoj muzičkoj sceni. Diva naše avangardne muzike Nikolija, letos je snimila Teodorinu pesmu "Nema limita" koja je postala ogroman balkanski jutjub i klubski hit, a ovih dana Nikolija sa Teodorom i njenim saradnicima muzičarima iz Njujorka sprema novu hit pesmu koja će obeležiti njen novi skorašnji album.

"Nema limita" koja je prvog dana imala više od milion pregleda na Jutjubu a danas više od 25 miliona, je po rečima Nikolije avangardna Teodorina kompozicija za koju su generacijski tekst napisali Teodora i Đorđe Đorđević, beogradski tekstopisac. Pesma je publiku oduševila i po zoni sa starim balkanskim instrumentom, zurlama koje je, kako je Teodora otkrila ekskluzivno za portal Na dlanu, aranžirao muzičar iz Njujorka Džarerd Barns.

Džarerd je Teodorin kolega s Berklee College of Music, vlasnik muzičke produkcijske kuće ARKTKT Publishing LLC gde je Teodora angažovana već pet godina. Od muzičke kuće ARKTK produkcijske i aranžerske usluge naručuju umetnici širom sveta jer je Jared veoma uspešan muzički producent i aranžirao je između ostalog i pesmu "So Differentt" danas svetski vrlo popularnog repera Feti Vap-a nominiranog za Gremi nagradu.

ARKTKT producirao je i veliki hit "Something", Gremi dobitnice Bridžet Keli, i hit YBN -a "Fresh", a izdao je i dva slušana solo albuma "Tesseract EP" i "Uminari EP".

Teodora kaže da je, pošto se Nikolija zainteresovala za njenu pesmu "Nema limita", pozvala Džarerda da zajedno finiširaju pesmu i da je bilo neverovatno sa koliko je entuzijazma on, kao muzičar kom kroz krv teku bluz, soul i džez, prihvatio tradicionalne zvuke Balkana i zurle.

Sada oni nastavljaju angažman i na srpskoj muzičkoj sceni jer se mnogo mladih i popularnih pevača iz Srbije i sa Balkana zainteresovalo za Teodorinu muziku.

Trenutno Teodora komponuje pesme za Nikolijin novi album koji je u pripremi. Jedna je pesmu već završena. Teodora je komponovala muziku i pisala tekst a Jared je uradio aranžman.

Tekst koji je Nikolija objavila prošle nedelje na njenom Instagram profilu je upravo iz te pesme. U pesmi se kaže: „Mi smo k’o jin i jang harmonija, bez tebe dišem al nisam živa“ . Teodora komentariše da je inspiraciju za ovakve stihove dobila iz lične pobude i da je vreme da se mladi pronalaze i u pozitivnim emocijama. Doskorašnja muziku u trendu prepuna je slika o negativnim pojavama i trendovima, o selfomaniji, o pogubnim trenucima u vezama, patnji, ljubomori, nasilju, dodaje Teodora, a, nastavlja, život baš i nje tako crn.

- Volela bih da, ukoliko muzika uopšte može da utiče na slušaoce i menja njihov život, ova pesma u njima probudi nesebičnu ljubav – otkriva nam Teodora koja je i odlična pevačica, sprema svoj album na engleskom jeziku.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Teodora Pavlovska/Privatna Arhiva

Pogledajte još