Tribina "Niste sami" održana u Nišu

U Skupštini Grada Niša održana je tribina pod nazivom "Niste sami", kao deo kampanje čiji je cilj uklanjanje predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom.

Projekat se sprovodi u šest gradova, a podržali su ga Skupština Srbije - kabinet predsednice, UNICEF i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

"Linija između patološkog i fiziološkog, odnosno između bolesti i zdravlja je veoma tanka, tako da svi mi, tobože zdravi u ovom trenutku, već sutra možemo biti bolesni. Nema nikoga na ovom svetu koji u nekim kriznim stanjima ne može da ispolji smetnje koje mogu da liče na psihološke ili psihijatrijske smetnje. niko od nas ne može biti siguran da u nekom periodu života neće biti invalid na bilo koji način", kaže pukovnik prof. Dr Ranko Raičević, predsednik Društva neurologa Srbije.

Na otvaranju tribine u Nišu, prisutnima su se obratili: Tijana Đorđević, članica Gradskog veća Grada Niša zadužena za socijalnu zaštitu, Nada Filipović, menadžerka korporativnih komunikacija za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju, Coca-Cola, Nenad Stanković, regionalni direktor Eurobanka i Gordana Živković, psiholog.

Potom je održana i panel diskustija u kojoj su govorili i svoja iskustva podelili: Miloš Lepojev, Diplomirani pravnik i osoba sa invaliditetom, Kristina Fruža, Savetnik u interaktivnoj psihoanalizi koja boluje od bipolarnog poremećaja, Dobrila Marković, Predstavnik OPENS-a i Timea Bodiš, Predstavnik SOS linije centra SRCE.

Kampanja “Niste sami” ima za cilj prevazilaženje predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom.

Projekat će biti realizovan u okviru 6 tribina u 6 gradova Srbije – tokom oktobra, novembra i decembra ove godine. Sa kampanjom će se nastaviti i u 2019. godini, kao i godinama koje slede.

Projekat "Niste sami" su podržali: Narodna skupština Republike Srbije - kabinet predsednice Maje Gojković, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, UNICEF, Coca-Cola, MTS - Telekom Srbija, Hemofarm, Dunav osiguranje i Eurobanka.

Sve aktivnosti projekta možete pratiti i na Fejsbuk stranici - Niste sami, kao i na Instagram profilu - @nistesami

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.