Benites: Igraćemo još bolje

MILANO, 20. jula 2010. (Beta-AP) - Trener fudbalskog šampiona Italije i Evrope Intera Rafael Benites rekao je da očekuje da će njegova ekipa u predstojećoj sezoni igrati bolje nego prethodne.

Inter je prošle sezone osvojio tri trofeja - prvenstvo i Kup Italije i Ligu šampiona, ali je ekipa često kritikovana zbog stila igre koji se uglavnom bazirao na kontranapadima.

"Ovaj tim želi da uči. Još nismo kompletna ekipa, ali igrači su pokazali da su pametni i da mogu da urade ono što tražim od njih", rekao je Benites za list Gazeta delo Sport.

Benites je na kraju prošle sezone, posle šest godina u Liverpulu, potpisao dvogodišnji ugovor sa Interom. Sa engleskim klubom osvojio je Ligu šampiona 2005. godine i FA Kup godinu dana kasnije.

"Želeo bih da igramo bolje, da ekipa što duže zadrži loptu u posedu. Igrači su to tražili od mene, ali to će biti težak zadatak", rekao je Benites, koji se proslavio trenirajući Valensiju, sa kojom je osvojio dve šampionske titule i Kup UEFA.

"Proučio sam tim i video da Inter pobeđuje kada organizuje brze kontranapade. Ekipa ne drži dugo loptu, ali brzo prelazi u napad kada je ponovo osvoji", dodao je španski trener.

On rekao je i da bi želeo da pruži priliku mladim igračima Intera. Tim koji je osvojio Ligu šampiona kritikovan je jer nije imao nijednog Italijana u startnoj postavi.

Veterani Marko Materaci i Frančesko Toldo bili su na klupi, zajedno sa napadačem Marijem Balotelijem.

"Cilj je da pružimo šansu mladima. Svi pričaju o tome, ali u stvari svi samo žele da pobeđuju i niko nema hrabrosti da čeka", rekao je Benites.

 

Pogledajte još