Za četvrtak, 22. jul 2010.

BEOGRAD, 22. jula 2010. (Beta) - Naslovne strane beogradskih dnevnih listova posvećene su saopštavanju savetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravd u Hagu o legalnosti proglašenja nezavisnosti Kosova, hapšenju bivšeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja i sporu vlasnika Delte Miroslava Miškovića i njegove nekadašnje najbliže saradnice Milke Forcan.

BLIC - "Borba za svaki procenat 'Maksija' i 'Jugohemije'", o tužbi koju je Delta holding podnela protiv Milke Forcan. "Više od 50 diplomata u misiji sprečavanja daljih priznanja", o predstojećoj odluci Međunarodnog suda pravde u Hagu. (Radomir) "Antić tražio od (Tomislava) Karadžića da ga smeni i preuzme odgovornost", naslov je teksta uoči sednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

VEČERNJE NOVOSTI - "Kosovo čeka pravdu sveta", o saopštavanju savetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde u Hagu. Ramuš "Haradinaj opet u zatvoru", o hapšenju bivšeg komandanta OVK i premijera Kosova i delimicnom ponavljanju suđenja.

DANAS - "Guranje puta ka Generalnoj skupštini", o savetodavnom mišljenju Međunarodnog suda pravde o Kosovu. O hapšenju bivšeg komandanta OVK list piše u tekstu pod naslovom "Protiv (Ramuša) Haradinaja tri istrage u Srbiji".

POLITIKA - "Posle odluke MSP-a razgovor sa opozicijom", list prenosi izjavu predsednika Srbije Borisa Tadića. O hapšenju bivšeg komandanta OVK "Haški tribunal pritvorio Ramuša Haradinaja", o sukobu Miškovića i Forcanove "Forcanovi traže udeo u dve 'Deltine' firme".

PREŠ - "Komarci u Srbiji mutirali!", o tome da je broj komaraca u Beogradu veći nego ikad. O mišljenju Međunarodnog suda pravde u Hagu "Dan D za Srbiju - Danas haška presuda za Kosovo".

mnz/dar

Pogledajte još