fbpx

Tadićev dolazak u Vukovar razlaz sa starom politikom

ZAGREB, 22. jula 2010. (Beta) - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović ocenio je danas da bi dolazak predsednika Srbije Borisa Tadića u Vukovar označio razlaz srpske politike sa dosadašnjim politikama te države.

"Mislim da je to važan dan, jer će značiti na jednom simboličnom nivou potpuni razlaz srpske politike sa onom ideologijom koja je dovela do Vukovara", rekao je Josipović za Media servis, prenose hrvatski mediji.

Komentarišući činjenicu da se neke desničarske stranke protive Tadićevom dolasku u Vukovar, hrvatski predsednik je rekao da je to njihovo demokratsko pravo, ali da "one neće zaustaviti demokratske procese i proces pomirenja, jer je on u interesu hrvatskih građana i Hrvatske".

Hrvatski predsednik je takođe ocenio da Kosovo koči evropsku integraciju Srbije. "Sigurno da Srbija teško može da računa na razumevanje Evrope dok ne bude rešeno pitanje Kosova. Po onome što sam video u Srbiji, oni su svesni da je to jedan od problema koje treba rešiti", rekao je Josipović sumirajući svoju nedavnu posetu Srbiji. On je dodao da tokom te posete sa srpskim zvaničnicima nije razgovarao o Kosovu.

(Beta)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.