Ministri i zvaničnici Vlade Srbije čestitali vernicima Božić

Ministri i zvaničnici Vlade Republike Srbije uputili su danas čestitke za Božić po Gregorijanskom kalendaru.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je Božić beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, velikodostojnicima Rimokatoličke crkve i svim građanima Srbije koji ovaj praznik slave po Gregorijanskom kalendaru, sa željom da ga proslave u radosti sa verom u bolju budućnost svih nas u Srbiji.

- U ime Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i u svoje lično ime čestitam Vam praznik rođenja Hristovog sa željom da ga proslavite u radosti, blagostanju, ljubavi i slozi u krugu svojih najdražih. Želim da nam svima ovaj praznik rođenja i radosti da veru u zajedništvo, solidarnost i uzajamno uvažavanje, i pokaže put iskrenog praštanja i poštovanja - istakao je Dačić.

- Verujem da će nam praznični duh dati snagu da se suočimo sa svim izazovima pred nama i istrajemo u gradnji bolje i sigurnije budućnosti za sve nas - navodi se u čestitki.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović čestitala je beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima Badnji dan i nastupajući Božić, poželevši im dobro zdravlje i blagostanje.

- Povodom jednog od najvećih hrišćanskih praznika - dana Hristovog rođenja, vama i svim vernicima upućujem srdačne čestitke. Neka nam svima ovaj radostan dan donese mir i slogu i neka nas podseti na lepotu zajedništva i međusobnog poštovanja. Zelim vam da Badnje veče i sutrašnji Božić provedete u ljubavi i zdravlju, okruženi bližnjima - izjavila je Mihajlovićeva.

Ministarka pravde Nela Kuburović čestitala je beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji Božić obeležavaju po Gregorijanskom kalendaru predstojeće božićne i novogodišnje praznike, uz želju da ih provedu u radosti i miru.

- Želim da nas vera u Boga, mir i dobra volja među ljudima vode u osećanja radosti i pomirenja i neka osvetle u nama puteve kajanja i praštanja. Božićni dani neka podstaknu u nama međusobno razumevanje, ljubav i poštovanje. Vama, sveštenstvu i vernicima srdačno čestitam Božić i Novu 2019. godinu - napisala je ministarka Kuburović u čestitki.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević čestitao je svim građanima koji po Gregorijanskom kalendaru slave Božić i poželeo im da najradosniji hrišćanski praznik provedu u miru, blagostanju i sreći.

- Božićni praznici su prilika da se prisetimo pravih ljudskih vrednosti i u tom duhu, međusobnog poštovanja i tolerancije, proslavimo život - rekao je Đorđević.

Direktorka vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović čestitala je Božić beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim građanima Srbije koji taj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

- Neka radost Božića ispuni vaše domove uz želju da predstojeće dane provedete u miru, sreći i razumevanju sa porodicom i prijateljima. Duh Božića neka, ujedno, bude i podsetnik na važnost međusobnog poštovanja, zajedništva i solidarnosti, uz koje jedino možemo graditi bolje i humanije društvo po meri svih nas. U to ime želim čestit i blagosloven Božić, kao i srećnu i uspešnu predstojeću Novu 2019. godinu - poručila je Paunović u čestitki.

Čestitke je uputio i potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić i u čestitki naveo da proslava Božića treba da svim vernicima i ljudima bude podsticaj tolerancije, poštovanja i zajedništva.

- Budimo uvek podrška opštem napretku koji je utemeljen u bliskosti i poštovanju različitosti. Istrajmo u uverenju da su zajedništvo i poštovanje različitosti putokaz koji treba slediti kako bi gradili lepšu budućnost i negovali nacionalnu, religijsku i kulturnu raznolikost. U susret velikom hrišćanskom prazniku, želim vam puno Božjeg blagoslova, mira, zdravlja, sreće i uspeha u radu i da radost prazničnog veselja podelite sa svojim najbližima - stoji u čestitki Jevtića.

Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još