DAMA SA STILOM: Prikladno oblačenje za predstojeće praznike

Ako ste se ikada našli u situaciji kada niste bili primereno obučeni i to posebno povodom prazničnih svečanosti, onda na ovaj vodič obratite veliku pažnju.

Vreme prazničnih ručkova, poseta, druženja, upoznavanja, darivanja je već u punom jeku. I koliko god pomislimo da smo pripremljeni na ova društvena događanja, da smo skuvali ručak, večeru, ispekli kolače, pripremili poklone, napravili frizure, i onda nam ostane zadnji zadatak - lepo se obući. No, ne samo lepo, nego i funkcionalno i prigodno, što je u nekim pomalo stresnim prazničnim situacijama baš teška odluka.

 Ako ste vi domaćin

Ovo definitivno nije ni malo jednostavan zadatak. Kada ste vi onaj koji poziva porodicu i prijatelje u svoj dom na kraju vam sopstveni izgled bude daleko od vrha liste prioriteta. No, ne vidimo zašto bi to tako bilo. Jasno je da nećete moći da podgrevate i završavate pečenje i salate u štiklama, ali zanimljiva kombinacija sjajnog udobnog topa, uskih farmerki i zanimljivih modnih dodataka poput veselih prigodnih papuča su hit.

Kada idete u goste

Ukoliko ste pozvani u neko veće društvo, ali atmosfera je i dalje vrlo domaća nema potrebe da nosite štikle jer ćete ih ionako pri ulasku u domaćinov dom zameniti udobnim papučama. Za razliku od trenutka u kom ste vi domaćica, ovde ipak možete da date više oduška i odaberete lepu haljinu neke primerene praznične boje ili zanimljivog uzorka. Naravno, ništa preterano pripijeno ne dolazi u obzir. Biće sarmi, pečenja, torti, domaćeg vina...

Ako idete na ponoćnu liturgiju

Možda vam se čini da je ova stavka preterana, ali ukoliko je pročitate može vam pomoći da se oslobodite od osuđivačkog pogleda ljudi u crkvi. Ne, krznenom bundom ne pokazujete da ste modno osveštena vernica, već izgledate preterano i razmetljivo. Kombinacija sačinjena od lepo krojenog kaputa, uskih pantalona i kožnih gležnjača je mnogo bolji odabir.

Idete da prošetate s prijateljima po gradu

Čim pomislite da se s odećom biranom za druženje po gradu ne možete da pogrešite, prošetate se ulicama svog okićenog grada i shvatite koliko grešite. Neformalna odeća puno toga trpi, ali jednostavno ne trpi hladnoću! Dakle, prozirne najlonke, visoke pete i izbegavanje toplih šalova, rukavica i kapa na hladnoći je aut po svim parametrima. Uostalom, zar ćete radije razmišljati o toplom krevetu dok nosite minić i tanki kaput, umesto da uživaš sa svojim društvom, ogrnuta toplim šalom, preslatkim čizmama i najtoplijom punjenom jaknom?

Izvor: Stil
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.