Pazovački Grubin kupio Vesnu

U Agenciji za privatizaciju, odnosno u organizaciji Centra za sprovođenje stečajnih postupaka na javnom nadmetanju prodata imovina dve firme u stečaju.

Prodato je somborsko građevinsko preduzeće „Dušan Staničkov“, odnosno imovina kao celina ove firme prodata je somborskoj firmi „Sombor elektro“ i to po početnoj ceni od 49,275.508 dinara. Imovina „Vesne“ u Beloj Palanci imala je početnu cenu od 8,350 miliona dinara, a prodata je za devet miliona dinara „Grubin eksport importu“ u Staroj Pazovi. 
Svog kupca našlo je i beogradsko izdavačko−štamparsko preduzeće „Savremena administracija“. U Agenciji za privatizaciju potpisan je ugovor o prodaji 70 odsto društvenog, što je 68,94 odsto ukupnog kapitala ove firme, sa konzorcijumom pravnih lica „Broadhurst investments limited“ sa Kipra i beogradskog „Srbijateksa“. Ovo preduzeće prodato je za pet miliona evra, s tim što se ugovor koji je potpisan kupac obavezao da investira 500 hiljada evra, a prihvatio je i pored minimalnih još i dodatne obaveze socijalnog programa. Pored ovog konzorcijuma za kupovinu „Savremene administracije“ bio je zainteresovan još jedan konzorcijum pravnih lica i to beogradske firme „Media II“ i „Media“. Tenderska komisija je još 17. jula proglasila ponudu konzorcijuma kiparske firme i beogradskog „Srbijateksa“ za prvorangiranu i sa kupcem u sredu sklopila ugovor o prodaji kapitala ove izdavčko−štamparske firme koja se bavi izdavanjem knjiga i brošura. Tenderska prodaja inicirana je još pre dve godine.

„Savremena administracija“, inače, ima devet objekata ukupne površine oko 11 hiljada kvadratnih metara. Među njima su i poslovno−proizvodni objekat od 10,5 hiljada metara kvadratnih i magacin u Beogradu, maloprodajni i veleprodajni prostori u Beogradu, Nišu, Zrenjaninu i Novom Sadu. Ova firma sa preko pola veka iskustva u izdavaštvu u poslednje četiri godine maltene je prepolovila broj zaposlenih, odnosno broj radnika je pao sa 600 na 310. („Pregled“)

Pogledajte još