Energetska saradnja sa PKS i PKBiH

Agencija za energetsku efikasnost Srbije najavila je da će 12. septembra sa Privrednom komorom Srbije (PKS) i Gospodarskom komorom Federacije Bosne i Hercegovine potpisati Memorandum o razumevanju. 
Kako je na konferenciji za novinare na Beogradskom sajmu kazao zamenik direktora Agencije Bojan Kovačić, cilj potpisivanja tog sporazuma je verifikacija dosadašnje saradnje i njeno usmeravanje ka realizaciji konkretnih projekata. Kovačić je dodao da će se saradnja između Agencije i privrednih komora ubuduće odvijati kroz razmenu informacija, zajedničke nastupe i realizaciju projekata u oblasti energetske efikasnosti koji doprinose unapređenju regionalnog i održivog razvoja. 

Razvoj saradnje u oblasti energetske efikasnosti sa domaćim i stranim partnerima, a posebno sa susedima, veoma je značajna za unapređenje energetske efikasnosti u regionu, a sve sa ciljem bržih promena i „usklađivanjem koraka“ u ovoj oblasti s Evropskom unijom, kazao je on.
Prema rečima Kovačića, Agencija za energetsku efikasnost ove godine neće učestvovati kao izlagač na Sajmu energetike, kao prethodnih godina, ali pruža svu podršku Beogradskom sajmu u organizaciji te manifestacije. („Pregled“)

Pogledajte još