SVE JE TEŽE U DRUGOJ TRUDNOĆI: Bojana Barović otkrila kako priprema Leonu za dolazak brata

Poslednje tromesečje blagoslovenog stanja nekadašnja manekenka uglavnom provodi sa ćerkom Leonom koju priprema za dolazak brata, a zahvaljujući podršci supruga, priprema i brojne poslovne poduhvate.

Ostalo je manje od mesec dana pre nego što će Bojana Barović i Nikola Rokvić drugi put postati roditelji. Što se taj dan više približava, nekadašnja manekenka sve više razmišlja o tome šta sve još treba da uradi pre porođaja kako na privatnom, tako i na poslovnom planu. Kaže da stalno ima u vidu da će uskoro biti uglavnom kod kuće, a i da će sve biti komplikovanije sa dvoje male dece, pa zato nastoji da što manje obaveza ostavi za početak proleća.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Bojana Barovic (@bojanabarovic) дана

Otkad sam zatrudnela, imam manje snage, a u početku nisam smela da budem mnogo aktivna, pa sam morala da odredim prioritete i potražim pomoć. Za mene je sve to bilo problematično, jer ne umem da mirujem. Srećom, sada se dobro osećam, ali mi je tokom ove trudnoće sve teže nego prošli put jer zbog Leone ne mogu da se odmaram kad god poželim. Njena interesovanja menjaju se u ovom uzrastu, igračke više ne mogu dugo da joj drže pažnju, već non-stop postavlja pitanja, što je divno, a i navikla je da se nas dve stalno igramo.

Dok se svakodnevno trudi da Leonu što bolje pripremi za dolazak brata, Bojana tvrdi da je svesna kako će njena ćerka verovatno u početku biti ljubomorna.

Pitanje je koliko ona, u ovom uzrastu, može da shvati da brat ubrzo neće biti u stomaku, već zajedno s nama. Najviše me plaši mogućnost da me, dok dojim bebu, Leona vuče za rukav zato što je ljubomorna, ali mnoge su porodice prošle kroz period prilagođavanja na novog člana, pa ćemo i mi.

Iako je već u poodmakloj trudnoći, Bojana svakodnevno dobija komplimente za izgled. Kaže da je dugo slušala priče da se u drugoj trudnoći fizionomija žene mnogo više promeni nego u prvoj, da stomak izgleda drugačije, da se višak kilograma lako stvori, ali njoj se sve to nije dogodilo.

Sigurno je da tokom trudnoće ne brinem da li ću imati kilogram-dva više ili manje, već nastojim da beba dobije sve što joj je potrebno. Bilo bi suludo da je drugačije. Čim se nekoliko dana ne hranim zdravo, odmah se ne osećam dobro. Nedavno smo bili na kraćem putu, pa sam – kao što obično biva u autu ili avionu – jela grickalice i sendviče, što inače ne činim. Organizam je odmah odreagovao. Kad se čovek hrani zdravo, kilogrami se zaista ne „lepe“. Posebna priča je nega. Proteklih meseci testirala sam nekoliko ulja za prevenciju strija, jer će moja firma posle linije za bebe lansirati i prirodne proizvode za mame. Tome se veoma radujem jer sam, kad sam se porodila, dugo nastojala da nađem prirodne preparate. Nema mnogo koristi ako bebu mažete njima, a na sebe stavljate “hemiju”, jer zna se koliko je blizak fizički kontakt između majke i deteta.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Bojana Barovic (@bojanabarovic) дана

Nedavno je Bojana na svom “Instagram” profilu objavila nekoliko veoma lepih fotografija, na kojima je zajedno s Nikolom. U komentaru ispod jedne od njih, napisala je: “Stani uz mene”. Na pitanje da li baš u svakom trenutku stoji uz nju, Bojana je odgovorila:

U jednom periodu naših života i fizički smo bili gotovo nerazdvojni, što verovatno i nije baš najbolje za vezu. Nikada nije doveden u pitanje osećaj da smo jedno za drugo uvek tu. To, naravno, nema veze s tim što smo često spremni da se uzajamno kritikujemo. Najvažnije je što smo se uvek slagali oko krupnih stvari, poput vaspitanja deteta ili odabira životnog prostora. Uglavnom se sporimo oko sitnica, pri čemu do izražaja dolaze različite karakterne crte. To su „začkoljice“ tipa: „zašto si ovo uradio, a ono nisi“. Još kad prorade hormoni u trudnoći… U stvari, nisam sklona oscilacijama raspoloženja, ali me ono što bi me i iznače iznerviralo sada mnogo više potresa. Ne reagujem bez razloga, ali je to burnije nego u normalnim okolnostima – tvrdi Bojana koja nam je na samom kraju rekla da i njen suprug takođe ima velike poslovne planove te da privodi kraju rad na muzičkoj aplikaciji, a da će uskoro zakoračiti i u nove poslovne sfere.

Izvor: Story.rs
Foto: bojanabarovic/Instagram

Pogledajte još