Ugovori o zapošljavanju sa jedanaest poslodavaca

Služba zapošljavanja u Loznici potpisala je ugovore za regionalne programe zapošljavanja sa 11 poslodavaca sa područja te i susednih opšina Ljubovija, Mali Zvornik i Krupanj.

Portparol te službe Saša Čelić rekao je agenciji Beta da je zaposleno ukupno 72 osobe sa evidencije nezaposlenih i da je služba zapošljavanja ukupno isplatila 7,2 miliona dinara. Čelić je naveo da su finansirani programi u oblasti građevinarstva, tekstilne proizvodnje, prerade drveta, konzerviranja voća i povrća, proizvodnje kore i peciva kao i knjigovodstvenih usluga.

Pored isplaćenih sredstava loznička služba zapošljavanja primila je 15 novih zahteva za zapošljavanje 172 osobe. Konkurs za te programe biće otvoren tokom cele godine, do ispunjenja kvota, a na njega mogu konkurisati poslodavci koji zaposle pet ili više nezaposlenih osoba. 

Za svakog nezaposlenog radnika dobijaju po 100.000 dinara, a poslodavci imaju obavezu da radnike zaposle na neodređeno vreme i da ih drže u radnom odnosu najmanje dve godine. Sredstva se opredeljuju za opremanje radnog mesta i stvaranje uslova za rad novozaposlenih radinika. Prednost imaju projekti od značaja za lokalnu ekonomiju, a ne finansiraju se projekti u oblasti trgovine i ugostiteljstva. U Službi za zapošljavanje u Loznici, koja pokriva i susedne opštine Ljuboviju, Krupanj i Mali Zvornik, evidentirano je oko 21.000 nezaposlenih. („Pregled“)

Pogledajte još