CBS INTERNATIONAL U KANU NA OKUPLJANJU LIDERA U SVETU NEKRETNINA: Industrijski i poslovni kompleksi preuzimaju primat u strukturi investicija

Ovogodišnja MIPIM konferencija, koja se ustalila kao najveća i najvažnija kada je reč o svetskom tržištu nekretnina, održava se u Kanu, od 12. do 15. marta i na njoj će biti prisutni vodeći investitori, najznačajniji projekti i najuticajnije real estate kompanije, među kojima i CBS International, vodeća konsultantska kuća za nekretnine na srpskom tržištu, deo Cushman&Wakefield grupe.

Najvažnije teme ovogodišnjeg sajma tiču se implementacije strategija koje će osigurati najbolji kvalitet života kao i pronalazak načina za angažovanje ograničenih resursa. Globalne i društvene teme utiču na svaki segment poslovanja pa tako i na tržište nekretina koje se svakim danom suočava sa sve većim izazovima. Razvoj novih tehnologija i promena u načinu razmišljanja ljudi u mnogome je uticao na poslovni ambijent u kome svet posluje, a svim ovim promenama izložena je i Srbija, koja se poput ostalih zemalja mora što pre prilagoditi novonastaloj situaciji.

- Naša zemlja privlači sve veći broj investitora koji žele da ulažu. Ono što se izdvaja kao zanimljiva činjenica je to što su cene nekretnina kod nas znatno niže u odnosu na razvijenije gradove Evrope, što će se ulaskom u EU sigurno promeniti. Obim transakcija u Evropi je na visokom nivou zahvaljujući uticaju velikog kapitala koji dolazi iz Azije. Ukoliko uporedimo prethodni period sa trenutnim stanjem u kome tržište nekretnina funkcioniše, možemo videti da industrijski kompleksi i poslovne zgrade i preuzimaju primat u strukturi investicija u odnosu na maloprodajne objekte na našim prostorima – kaže je Srđan Teofilović, rukovodilac sektora za investicije i tržište kapitala u kompaniji CBS International.

Foto: Promo

Pogledajte još