Omogućena dalja isplata kosovskog dodatka

0

BEOGRAD, 26. avgusta 2010. (Beta) – Vlada Srbije usvojila je u četvrtak zaključak na osnovu koga će isplata "kosovskog dodatka" biti omogućena do donošenja zakona kojim će biti rešen problem finansiranja Srba na Kosovu i Metohiji, izjavio je ministar za Kosovo Goran Bogdanović.

BEOGRAD, 26. avgusta 2010. (Beta) – Vlada Srbije usvojila je u četvrtak zaključak na osnovu koga će isplata “kosovskog dodatka” biti omogućena do donošenja zakona kojim će biti rešen problem finansiranja Srba na Kosovu i Metohiji, izjavio je ministar za Kosovo Goran Bogdanović.

Vlada je jednoglasno odlučila da do donošenja novog zakona, primanja kosovskih Srba koji novac dobijaju iz budžeta i dalje budu uvećana za 50 odsto, rekao je Bogdanović na konferenciji za novinare posle sednice Vlade Srbije.

Bogdanović je dodao da će zakon o finansiranju Srba na Kosovu biti izrađen po hitnom postupku i da će se posle toga naći pred poslanicima Skupštine Srbije. Dodao je da bi taj zakon mogao biti urađen u septembru. Prema njegovim rečima, novi zakon će se odnositi isključivo na osobe – porodice čiji članovi žive i rade na Kosovu i Metohiji.

“Vlada je vodila računa da ta odluka bude u skladu sa Ustavom Srbije i zakonom. Pravni osnov je Zakon o državnoj upravi i Zakon o ministarstvima”, rekao je Bogdanović. Upitan da prokomentariše to što je Vlada Kosova izdvojila pet miliona evra za sever Kosova, Bogdanović je rekao da “taj novac nije dobrodošao”.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.