PROMOCIJA I IZLOŽBA PROJEKTA "TV REČNIK RODNE RAVNOPRAVNOSTI"

PROMOCIJA I IZLOŽBA PROJEKTA "TV REČNIK RODNE RAVNOPRAVNOSTI" ODRŽAĆE SE U UTORAK, 15.MAJA U 19.30 ČASOVA U KUĆI KRALJA PETRA I VASE PELAGIĆA 40, SENJAK

Serijal TV emisija, koje se u kratkoj formi bave rodnom problematikom. Emisije skreću pažnju na sugestivnu manipulaciju i to da često živimo sa ponuđenim modelima, slikama i podtekstom kojim nas mediji, reklame, društvo i najbliže okruženje, uveravaju da je ono što nam se servira u stvari ono što sami želimo. Rešenje ovog problema vidimo u drugačijim medijskim obrascima, za žene i muškarce koji žele nešto više od ponuđenih uloga koje ne izlaze iz okvira stereotipa i koje žele mogućnost izbora i oslobođenje od stereotipa. Ovaj projekat nastoji da se pomogne svim ženama da dožive istinsku emancipaciju. Cilj projekta je promena svesti kod celokupnog stanovništva Srbije o položaju i ulozi žena u društvu, svest o mogućnostima korišćenja zakonski zagarantovanih prava žena, borba protiv diskriminacije i veća zastupljenost žena u svim segmentima društva.

Učesnici/e su dr Zorana Antonijević, Milica Stanković/antropološkinja, dr Snežana Arnautović/umetnica, Prof. dr Mileva Pavlović, Irena Jovanović/novinarka, Prof. dr Davor Džalto, dr Adriana Zaharijević/filozofkinja, Snežana Dakić/TV autorka, Milica Gacin/novinarka, Bojana Bursać/istoričarka umetnosti, Danijela Marković/teolog, Prof. dr Tanja Miščević, Irena Vujović/predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost grada Beograda, dr Danilo Prnjat/umetnik Urednica: Nina Mudrinić Milovanović, Dizajn/produkcija: Vladimir Mačar Producenti: Centar za savremenu umetnost Strategie Art, Natura et Lex, Studio MaximumProjekat je podržalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Dobrodošli!

Pogledajte još