Srbija ubedljiva protiv Angole

KAJZERI, 28. avgusta 2010. (Beta) - Košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivom pobedom je počela takmičenje na Svetskom prvenstvu u Turskoj, pošto je pobedila Angolu sa 94:44 (25:9, 18:9, 34:14, 17:12).

Srbija sutra igra protiv Nemačke. U Grupi A nalaze se još i Jordan,Australija i Argentina.

Najefikasniji u timu Srbije danas je bio Aleksandar Rašić sa 22 poena, a sledili su ga Duško Savanović sa 13 i Milan Mačvan sa 11.

Najefikasniji u Angoli bio je Olimpio Siprijano sa 11 poena.

Srbija je igrala sa 10 igrača, bez suspendovanih Nenada Krstića i Miloša Teodosića, ali je i tako lako izašla na kraj sa šampionom Afrike.

"Orlovi" su u svim segmentima košarke bili bolji, ali nisu ispuštali tempo tokom celog meča.

Rašić je poveo efikasni tim Srbije sa 14 poena u prvoj četvrtini, do kojih je došao sa četiri trojke i jednom "dvojkom". Evropski vicešampion već u prvih 10 minuta stekao je dvocifrenu prednost, koju je povećavao do kraja meča.

Svih 10 igrača koji su bili na spisku su igrali i upisali se u strelce, a selektor Dušan Ivković ravnomerno je raspodelio vreme igre, tako da niko na parketu nije proveo više od 22 minuta.

Srbija je meč završila sa 49 skokova, 24 više od Angole, i 26 asistencija.

Sledeći protivnik "orlova", Nemačka, večeras igra protiv Argentine. Australija je ranije danas u završnici meča izborila pobedu protiv Jordana, 76:75.

Pogledajte još