Afričko selo od 9. septembra u Beogradu

0

BEOGRAD, 1. septembra 2010. (Beta) – Kulturna manifestacija "Afričko selo" biće održana drugi put od 9. do 12. septembra u "Geneks impuls holu" u Beogradu, uz besplatan ulaz za posetioce, najavili su u sredu organizatori.

BEOGRAD, 1. septembra 2010. (Beta) – Kulturna manifestacija “Afričko selo” biće održana drugi put od 9. do 12. septembra u “Geneks impuls holu” u Beogradu, uz besplatan ulaz za posetioce, najavili su u sredu organizatori.

“Cilj ‘Afričkog sela’ je da objasni Afriku kao destinaciju koja ima neslućene potencijale i da je približi Srbiji. Jugoistočna Evropa i Afrika su sredine koje nisu iskoristile svoje kapacitete”, rekao je Žarko Tarić, direktor manifestacije i nevladine organizacije “Makaja” (Makhaya) iz Južnoafričke Republike.

“Afričko selo” će svakog dana od 12.00 do 22.00 predstaviti Beograđanima afričke turističke poslenike, stvaraoce likovne i primenjene umetnosti, muzike, mode i predstavnike starih zanata. Manifestaciju će 9. septembra od 19.00 svečano otvoriti ambasadorka Južne Afrike M. D. Maraša, u prisustvu ministra za dijasporu Srđana Srećkovića.

(Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.