Novi početak Italijana u Talinu

RIM, 2. septembra 2010. (Beta-AP) - Fudbalska reprezentacija Italije sutra će u Estoniji početi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i pokušati da sa novim selektorom počne novu eru, uspešniju od one koja je završena katastrofalnim ispadanjem u prvoj fazi Mundijala.

"Na početku smo nove ere... Ideja je da igramo kvalitetno i pokušamo da pobedimo", kratko je rekao selektor Čezare Prandeli, nekadašnji trener Parme i Fiorentine, čiji su timovi često igrali atraktivan i napadački fudbal.

Prandeli neće moći da računa na dvojicu kvalitetnih napadača, povređenih Amaurija i Marija Balotelija. Navalu "azura" zato će predvoditi tandem iz Sampdorije: Antonio Kasano i Đamapaolo Pacini.

Kapitensku traku nosiće Andrea Pirlo, koji se oporavio od povrede lista.

Bivši kapiten Fabio Kanavaro, kao i iskusni vezista Đenaro Garuzo završili su reprezentativnu karijeru, dok je Prandeli odlučio da u tim ne uvrsti 33-godišnjeg Đanluku Zambrotu.

"Imamo novog trenera, nove igrače i novi mentalitet. Želju da igramo dobro i pobeđujemo. Prandelijeve ekipe uvek su tako i igrale i siguran sam da će tako biti i sa reprezentacijom. Mundijal je samo poslednji dokaz da morate da igrate fudbal, da se koncentrišete na veštinu i kvalitet da biste pobedili", istakao je Pirlo.

Utakmica će se igrati u Talinu gde je Estonija već savladala Farska Ostrva sa 2:1 pošto je oba gola postigla u sudijskoj nadoknadi.

Ekipu predvode najbolji estonski strelac svih vremena Andres Oper, odbrambeni fudbaler AZ Alkmara Ragnar Klavan i novi član Midlsbroa Tarmo Kink.

"Neće to biti šetnja kroz park. Neće nam biti lako sa Estonijom. Pristojan je to tim i moraćemo da budemo na oprezu", kazao je Prandeli, koji će u utorak debitovati i pred italijanskom publikom, pošto će u Firenci igrati sa Farskim Ostrvima.

Prandeli je već vodio tim na prijateljskom susretu sa Obalom Slonovače prošlog meseca kada su Italijani poraženi sa 0:1.

Gol Italije mogao bi da prvi put od početka brani 24-godišnji igrač Bolonje Emilijano Vivijano, pošto se Đanluiđi Bufon još oporavlja od operacije leđa.

Štoperski tandem trebalo bi da čine Leonardo Bonuči i Đorđo Kjelini, dok će na bekovskim pozicijama biti Matija Kasano iz Palerma  i Kristijan Molinaro iz Štutgarta.

Društvo Pirlu na sredini terena činiće Danijele De Rosi i Rikardo Montoliva, a u napadu će Paciniju i Kasanu pomagati Simone Pepe ili Fabio Kvaljarela. Moguće je da će šansu dobiti i Alberto Đilardino.

Protivnici Italije i Estonije u kvalifikacionoj Grupi C biće i fudbaleri Srbije, Severne Irske i Slovenije.

Pogledajte još