Inijesta odgledao gol hiljadu puta

MADRID, 7. septembra 2010. (Beta-AFP) - Fudbalski reprezentativac Španije Andres Inijesta priznao je da je "hiljadu" puta odgledao snimak svog gola koji je reprezentaciji te zemlje doneo pobedu nad Holandijom u finalu Svetskog prvenstva.

"Stalno gledam snimke svojih mečeva. To mi pomaže da napredujem. Istovremeno, te utakmice se stalno vrte po raznim kanalima, tako da, hteo, ne hteo, moram da gledam", rekao je Inijesta.

Španija je u finalu Mundijala u Johanesburgu pobedila Holandiju sa 1:0, a Inijesta je gol postigao u 116. minutu. Fudbaler Barselone rekao je da je svestan da će svi golovi koje bude davao u daljoj karijeri biti manje važni od onog u Johanesburgu.

"Nijedan odgledani snimak, međutim, ne može da se poredi sa osećajem na terenu u trenutku postizanja gola", kazao je Inijesta.

Fudbaler Barselone rekao je da je svestan da će svi golovi koje bude davao u daljoj karijeri biti manje važni od onog u Johanesburgu.

Inijesta je otkrio i da, čim je šutnuo loptu, znao je da će ona završiti u mreži Holandije.

"Znao sam da ni odbrana, ni golman neće doći do lopte. Samo sam čekao da Njutnov zakon odradi svoje, da lopta padne ispred mene. Ovajput umesto jabuke u pitanju je bila lopta, a umesto Njutnove glave, moja noga", našalio se Inijesta.

Trenutak kada je Inijesta postigao gol u finalu gledalo je 15,6 miliona ljudi u Španiji, odnosno 85,9 odsto, što je rekordna gledanost u toj zemlji.

Pogledajte još