Hej braniti titulu protiv Odlija Herisona

LONDON, 7. septembra 2010. (Beta-AP) – Britanski teškaš Dejvid Hej objavio je da će titulu bokserskog šampiona sveta u WBA verziji braniti protiv Odlija Herisona.

Duel Heja i 38-godišnjeg Herisona, nekadašnjeg olimpijskog prvaka u superteškoj kategoriji, zakazan je za 13. novembar u dvorani “MEN” u Mančesteru.

“Ne mislim da je on zaslužio da se bori samnom. Ne mislim da je u karijeri uradio dovoljno, ali sam radostan što ću ispuniti moju obavezu prema britanskom narodu”, naveo je 29-godišnji Hej, koji nije uspeo da ugovori meč sa jednim od braće Kličko – Vitalijem ili Vladimirom.

Vitalij Kličko je šampion sveta u teškoj kategoriji u WBC verziji. Vladimir je vlasnik titula u WBO i IBF verzijama.

Izbor je, ipak, pao na Herisona, koji u profesionalnoj karijeri nije opravdao talenat iskazan osvajanjem zlatne olimpijske medalje u Sidneju 2000. godine. Kandidat za Hejovog izazivaca bio je i Poljak Tomaš Adamek.

“Javnost želi da vidi poslednje uništenje Odlija Herisona i uveriću je da će naš meč biti poslednji u kome će ga videti u bokserskom ringu”, istakao je Hej, koji je prethodni meč imao u aprilu, kada je nokautirao Džona Ruiza.

Herison je u karijeri ostvario 27 pobeda, od kojih 20 nokautom, a doživeo je četiri poraza. Hej je zabeležio 24 pobeda uz 22 nokauta i pretrpeo jedan poraz.

“Ako Hej misli da sam pristao na ovu borbu samo zbog isplate onda ga očekuje surovo buđenje“, naveo je Herison.

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.