Zajednička rezolucija sa EU omogućiće dijalog

BEOGRAD, 8. septembra 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u sredu da će zajednička rezolucija Srbije i EU omogućiti dijalog za rešenje kosovskog pitanja koje će biti potvrđeno u Savetu bezbednosti UN.

Prema rečima predsednika Tadića, zajednička rezolucija Srbije i EU proizvod je zajedničkog rada i predstavlja konsenzus različitih stavova zemalja, onih koje su priznale nezavisnost Kosova, onih zemalja koje nezavisnost nisu priznale i Srbije koja na miran i diplomatski nacin brani svoje legitimne nacionalne interese.

"Zajednički imenitelj koji je postignut plod je kompromisa koji podrazumeva da je posle odluke Međunarodnog suda pravde pronađena formula kojom se otvara dijalog o budućim rešenjima, koja se poziva na Povelju UN i koja ne sadrži priznanje nezavisnosti Kosova ni na koji način", navodi se u Tadićevoj pisanoj izjavi.

Predsednik Srbije je rekao da se do usaglašenog teksta rezolucije došlo sa "iskrenom željom da sva pitanja rešavamo u partnerskom odnosu sa EU i svim drugim važnim međunarodnim faktorima, uvereni da je to jedini način da se do rešenja zaista i dođe".

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.