Dogovoren manji izvoz mleka

BEOGRAD, 8. septembra 2010. (Beta) – Kompanija Imlek nastaviće smanjenje izvoza mleka i mlečnih proizvoda na okolna tržišta dok se ne postigne stabilnost snabdevanja u Srbiji, saopšteno je u sredu iz te kompanije nakon razgovora ministra poljoprivrede Saše Dragina sa rukovodstvom Imleka.

“Imlek će preko svoje matične kompanije Dunav hrana grupa, koja je najveći regionalni proizvođač hrane i pića, obezbediti da se prema Srbiji preusmere svi raspoloživi viškovi sirovog mleka”, preneo je generalni direktor kompanije Imlek, koja posluje u većinskom vlasništvu investicionog fonda Salford, Slobodan Petrović ministru Draginu.

Tokom razgovora je analizirana aktuelna situacija u snabdevanju tržišta mlekom i mlečnim proizvodima i problemima farmera u primarnoj proizvodnji sirovog mleka.

Ministar Dragin potvrdio je da će Vlada reagovati vanrednim merama u sektoru mlekarstva putem povećanja subvencija koje će, osim farmera -fizičkih lica, od sada dobijati i farmeri-pravna lica i zahtevao podršku sa Imlekove strane.