U toku izrada Programa mera zapošljavanja u 2008.

Direktorka Nacionalne službe zapošljavanja (NSZ) Tamara Samardžić izjavila je da će Program aktivnih mera zapošljavanja u 2008. godini, čija je izrada u toku, obuhvatiti sve socijalne kategorije, invalide i starije od 50 godina. 

Što se poslodavaca tiče oni će biti selektovani na one koji zapošljavaju do četiri radnika, zatim one koji zapošljavaju od pet do 50 i konačno na one koji zapošljavaju više od 50 radnika, rekla je ona i ocenila da će program, uz uvažavanje aspekta regionalnog razvoja, sigurno dati očekivane efekte. To će, prema Samardžićevoj, direktno stimulisati nerazvijene opštine, i zato se intenzivira i saradnja NSZ s Agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.
„Veliki je broj mladih i onih koji imaju preko 45, odnosno 50 godina i nalaze se na evidenciji nezaposlenih“, rekla je Samardžićeva i dodala da su to činjenice koje zabrinjavaju. Da bi se ta slika popravila potrebno je mnogo truda, kako sa stanovišta NSZ, tako i sa stanovišta makropolitike, kazala je ona. To nije pitanje samo resornog ministarstva, nego pitanje politike ove zemlje, potreba ulaganja i želje da se pitanje nezaposlenosti konačno reši na adekvatan način, istakla je nova direktorka NSZ. („Pregled“)

Pogledajte još