Prva srpsko - francuska berza

Oko 50 privrednika iz centralne Srbije posetiće početkom novembra Sajam građevinarstva „Batimat“ u Parizu, u organizaciji Unije poslodavaca Srbije za Pomoravski okrug i srpske ambasade u Francuskoj. 

Regionalni menadžer te unije Đorđe Jovanović izjavio je juče da će srpski privrednici tom prilikom prisustvovati i prvoj srpsko−francuskoj berzi. „Batimat“ je jedan od najvećih sajmova građevinarstva u svetu i održava se na površini od 225.000 kvadratnih metara u 11 hala. Na njemu će ove godine izlagati 270 firmi iz 49 zemalja, a organizatori očekuju posetu od oko pola miliona ljudi iz 141 zemlje sveta, objasnio je Jovanović.

Prva srpsko−francuska berza ima za cilj uspostavljanje poslovnih kontakata sa potencijalnim partnerima iz Francuske koje će obezbediti Ambasada Srbije u Francuskoj, za sve vrste privrednih delatnosti, istakao je Jovanović i ocenio da će to biti „jedinstvena prilika da se na jednom mestu plasiraju konkretna ponuda i potražnja firmi iz Srbije i Francuske“. U okviru programa berze biće organizovan prijem u našoj ambasadi u Parizu, dodao je on. Jovanović je napomenuo da je Unija poslodavaca Srbije „u znak zahvalnosti za dugogodišnju saradnju“ od direktora pariskog sajma dobila „ekskluzivno pravo korišćenja VIP salona sajma u kojem će se održati prijem kao i susreti sa predstavnicima francuskih građevinskih firmi. („Pregled“)

Pogledajte još