Za petak, 10. septembar 2010. godine

BEOGRAD, 10. septembra 2010. (Beta) - Beogradski listovi su na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje posvetili sednici Generalne skupštine (GS) UN na čijem je dnevnom redu i rezolucija o Kosovu koju je podnela Srbija.

ALO - Pod naslovom "Tači podržao srpsku rezoluciju", o usvajanju srpske rezolucije u GS UN. "Antić leti u ponedeljak", naslov je teksta koji najavljuje odlazak selektora fudbalera Srbije.

BLIC - "Beograd spreman za pregovore sa Prištinom", o tome da izmene prvobitne rezolucije o Kosovu omogućuju razgovore "o temama od nacionalnog značaja". "Država mora da spreči monopol NIS-a od 2011.", piše list. "Cena struje ista do kraja godine", o poskupljenjima u zemlji.

VEČERNJE NOVOSTI - "Otvoren put dijalogu", o Generalnoj skupštini UN. "8 milijardi zaradili na kursu evra", o zaradama banaka u Srbiji. "Gepek kao knjižara", o uličnoj prodaji knjiga.

DANAS - "Tekstom zadovoljni i Beograd i Priština", o Generalnoj skupštini UN. "Država dugo ignorisala probleme u Sandžaku", naslov je intervjua sa predsednikom Liberalno demokratske partije Čedomirom Jovanovićem. "Hajka na nas nije slučajna", tvrde analitičari Đorđe Vukadinović i Slobodan Antonić.

KURIR - List piše o nezgodi u Svrljigu u kojoj je oštećen krov porodične kuće - "Gromada od leda pala na kuću". "Tera firme u bankrot", tekst je o poslovanju vlasnika Delte Miroslava Miškovića.

POLITIKA - "Generalna skupština UN usvojila rezoluciju Srbije i EU o Kosovu", o glasanju o rezoluciji. "Bivšem radniku BIA oduzeti apartmani na Tari", list piše da je Vladimiru P. koji je optužen za zloupotrebu službenog položaja Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom oduzela dva apartmana. "Čanka i Pajtića podelio most kod Sremske Rače", o polemici Lige socijaldemokrata Vojvodine i Demokratske stranke povodom izgradnje mosta na granici Srbije i Bosne i Hercegovine.

PREŠ - Pod naslovom "EPS pljačka potrošače", list piše o novoj taksi za struju. "Srpski vaterpolisti izgubili od Hrvata!", o vaterpolo turniru u Zagrebu.

PRIVREDNI PREGLED - "Vruć teret dele svi učesnici", o grejanju i poskupljenju struje. O snadbevanju tržišta mlekom - "Puna čaša mleka već od idućeg meseca".

Pogledajte još